2020. december 1., kedd

Örömmel, felelősséggel és kreatív szellemiséggel

A Fóti Hírnöki című lap interjút közölt Tuzson Bencével, a térség országgyűlési képviselőjével.

*

Örömmel, felelősséggel és kreatív szellemiséggel
Tuzson Bence: A Magyar Posta fóti depója országos viszonylatban is kulcsfontosságú, mert a csomagok túlnyomó részét mostantól városunkban fogják feldolgozni

Meggyőződésem, hogy a választókerületemhez tartozó településeken az elmúlt néhány évben kormányzati támogatással megvalósított beruházások itt helyben kivétel nélkül találkoztak a lakosság igényeivel – nyilatkozta a Fóti Hírnöknek Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője. Mint mondta, november végén helyezték üzembe városunkban a Magyar Posta eddigi legnagyobb alapterületű csomaglogisztikai depóját, ami háromszáz munkahelyet teremetett a régióban, és legalább ennyi család biztos megélhetését is biztosítja Fóton és a környékbeli településeken. A politikus beszélt arról is, hogy büszke az elért eredményekre, mert térségünk településeit ma már az ország legélhetőbb térségeként emlegetik különféle fórumokon és felmérésekben.

– Milyen jelentősége van városunk szempontjából a posta logisztikai központjának, miért került Fótra ez a fejlesztés?
– Döntéseinknél, a jelentős kormányzati támogatások elérhetővé tételénél a legfontosabb szempont eddig is az itt élő emberek igénye és a családok életminőségének javítása volt, és megígérhetem, hogy ez így marad a jövőben is. Fót szempontjából igen nagy jelentősége van annak, hogy az ország eddigi legnagyobb alapterületű csomaglogisztikai depóját adták át nemrég a városban. Ez az üzem pedig a Magyar Posta első saját tulajdonú depója is egyben. A zöldmezős beruházás kilenc hónap alatt valósult meg mintegy ötmilliárd forintból. A fóti depó országos viszonylatban is kulcsfontosságú, ugyanis a csomagok túlnyomó részét mostantól itt fogják feldolgozni. S nem mellékes az sem, hogy a posta tavaly nyáron indította el az MPL+ programot, amelynek célja a postai logisztikai hálózat teljes megújítása. Amikor pedig egy ilyen megújulási folyamatban vehetünk részt, illetve annak lehetünk a részesei, azzal automatikusan egyfajta előnyösebb helyzetbe kerülünk, ami térségünk és Fót fejlődése szempontjából is csak a hasznunkra válhat.

– A járványhelyzetben is meg tudjuk őrizni ezt az előnyös helyzetet?
– Ha a postára gondolunk, akkor a járványhelyzet még fel is erősíti ezt az előnyös helyzetünket. Gondoljunk csak arra, hogy a felmérések szerint a koronavírus miatt kialakult helyzetben alig több mint egy hónap alatt ötvenezer új online vásárló jelent meg a piacon. tehát az életünknek ez a része is igen jelentős mértékben az internetre terelődött át, ami járványügyi szempontból nagyon helyes, hiszen amennyire csak lehet, kerülnünk kell a személyes érintkezéseket. Ez azonban olyan mértékű hirtelen jött növekedés, aminek a jelentőségét csak akkor mérhetjük fel igazán, ha összevetjük azzal, hogy tavaly ugyanehhez a nagyságrendhez még nyolc hónap kellett. Éppen ezért van kiemelt jelentősége annak, hogy ez a fejlesztés még az idei, a karácsonyi ünnepeket megelőző csúcsidény előtt befejeződhetett. A jövő egyébként is a logisztikai szolgáltatásokban van, ugyanis aki a logisztikát uralja, az fogja uralni a kereskedelmet is. Ha a Magyar Posta erős, akkor képes lehet arra, hogy a magyar árukereskedelemben meghatározó elemként a továbbiakban is részt vegyen. Ezért is fontos, hogy Fóton valósulhatott meg egy ilyen mértékű beruházás, ami megbecsülést jelent az itt élők számára, és háromszáz embernek biztosít megélhetést.

– A munkahelyteremtés összefüggésben áll azzal, hogy a kormányzat igyekszik felkarolni a családokat, a családalapítás előtt álló fiatal házasokat?
– Igen, nyilvánvalóan összefüggésben áll ezzel is, ugyanis háromszáz munkahely legalább ennyi család biztos megélhetését is jelenti Fóton és a környékbeli településeken. Öröm, de hatalmas felelősség is egyben, hogy régiónk az ország legnagyobb tankerülete, hazánk egyik legifjabb térsége. Ezért kell különös figyelmet fordítani itt nálunk azokra a fejlesztésekre, amelyek a fiatalokhoz, a gyerekekhez, a családokhoz kapcsolódnak. Magyarország kormánya kitart az alapvető célkitűzése, vagyis a családbarát ország megvalósítása mellett. Ezt a célt szolgálják az otthonteremtési akciótervnek az elmúlt hetekben bejelentett újabb kedvezményei is. Ehhez kapcsolódva pedig meggyőződésem, hogy a választókerületemhez tartozó településeken az elmúlt néhány évben kormányzati támogatással megvalósított beruházások itt helyben kivétel nélkül találkoztak a lakosság igényeivel.

– Ön szerint miben erősödött meg a leginkább az elmúlt években városunk és térségünk?
– Ilyen megközelítésben az itt élő emberek életminősége az elsődleges. Nagyon fontos ugyanis, hogy ma már nemcsak mi érezzük – akik szeretjük ezt a régiót és a szívügyünknek tekintjük városaink boldogulását, fejlődését –, hogy valóban jó itt élni, hanem látják ezt ma már mások is. Településeinket ma már az ország legélhetőbb térségeként emlegetik különféle fórumokon és felmérésekben. Iskolák, óvodák, bölcsődék, egészségházak, utak épültek, mind-mind annak érdekében, hogy jobbá, kényelmesebbé tegyük kicsik és nagyok mindennapi életét. Ma már nem kell messze utazni, ha sportolni szeretnénk, vagy kulturális élményre vágyunk, itt helyben sok minden elérhetővé vált. A mögöttünk álló két év pedig újra megmutatta, hogy valós eredményeket csak átgondolt, hozzáértő munkával lehet elérni. Én hiszek a közösség erejében és az összefogásban, aminek révén minden eredmény a közös sikerünk lehet.

– Karácsony előtt hogyan tekint az ünnepekre, a jövő évre?
– Előretekintve a terveket, az ötleteket, a kreativitást látom a választókerületemhez tartozó településeken, azt a haladó és előremutató szellemiséget, ami Fótnak mindig is a jellemzője volt, s ami hozzájárult az eddigi fejlesztések megvalósításához. Hiszen ez alapozta meg eddig is a közösen elért sikereinket. Büszke vagyok mindarra, amit az utóbbi években együtt elértünk, de nem dőlhetünk hátra. Tehát az előttünk álló feladatokat is látom. A célok világosak, az eredmények magukért beszélnek, de munka maradt bőven a következő évekre is. Ahogy megtapasztaltuk, ha összefogunk, a siker nem marad el. A karácsony pedig kiváló alkalom arra, hogy az év végén egy kicsit megállva, fellélegezve, a meghitt családi hangulatban, családunk körében elmélyüljünk abban a szeretetteljes légkörben, amely erőt és kitartást adhat nekünk kreativitásunk kibontakoztatásához, terveink megvalósításához, vagyis a további közös sikereinkhez. Ebben a szellemben kívánok hát áldott karácsonyi ünnepeket, és örömökben, egészségben, sikerekben gazdag boldog új esztendőt minden kedves olvasónak!

(Fóti Hírnök, 2020. december)

Az állami, önkormányzati és postai vezetők a nemzetiszínű szalag átvágását követően

Dr. Tuzson Bence nyitóbeszéde


     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése