2017. január 16., hétfő

14 ezer fős szerbiai kisváros harmadosztályú csapata kap 3 milliárd forintot a magyar államtól

A 444.hu bűnügyi rovatában közli Horváth Bence tudósítását a topolyai fociakadémia magyar kormányzati támogatásáról.

*

14 ezer fős szerbiai kisváros harmadosztályú csapata kap 3 milliárd forintot a magyar államtól

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a kormány a költségvetésből támogatja „Mészáros Lőrinc” eszéki fociklubját, illetve hogy jutott hárommilliárd forint a Délvidék Sport Akadémiának is. Sokáig azonban nem lehetett tudni, pontosan kinek is megy ez a pénz.


A vajdasági Szabad Magyar Szó két cikkére hivatkozva az RTL Klub híradója hétfőn este arról számolt be, hogy a pénz Topolyának megy majd, arra, hogy létrejöhessen ott egy akadémia. A város csapata a harmadosztályban játszik, most a projekt keretében négy focipályát alakítanak ki, illetve a hosszú távú terveik között szerepel egy stadion felhúzása is.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az RTL kérdésére elárulta, hogy a kormány nemzetpolitikai célja a határontúli magyarok segítése, a nemzeti összetartozás erősítése, a fiatalok sport iránti elkötelezettségének növelése,

ezért a sport nemzeti ügy.

Az évvégi nagy sportügyi pénzszórásról részletesen is írtunk, érdemes az egész cikket újraolvasni:

444 RÉNYI PÁL DÁNIEL
Amikor múlt héten alkalmunk nyílt beszélgetni Mészáros Lőrinccel, a program kötetlen részében a felcsúti polgármester többek között arra panaszkodott, hogy a magyar focisták nemzetközi megbecsültsége alacsony, piaci értékük meg sem közelíti a horvátok vagy a szerbek szintjét. Magyarul, mondjuk, egy horvát ifit jobb pénzért el lehet adni, mint egy magyart.
Elolvasom a cikket itt: 444.hu >

(444.hu, 2017. január 16.)

Milliárdokkal támogatja az állam Mészáros Lőrinc és a kormány kedvenc határon túli fociakadémiáit - 444

Amikor múlt héten alkalmunk nyílt beszélgetni Mészáros Lőrinccel, a program kötetlen részében a felcsúti polgármester többek között arra panaszkodott, hogy a magyar focisták nemzetközi megbecsültsége alacsony, piaci értékük meg se közelíti a horvátok vagy a szerbek szintjét. Magyarul, mondjuk egy horvát ifit jobb pénzért el lehet adni, mint egy magyart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése