2017. január 17., kedd

Trump élesen bírálta az európai politikusokat

A 24 Óra című Komárom-Esztergom megyei napilap összeállítást publikál a nemzetközi migránshelyzet akruális fejleményeiről.

*

Trump élesen bírálta az európai  politikusokat

Magyarország Az adatok azt mutatják, hogy 2015-höz képest kisebb, de tavaly is permanens nyomás alatt állt a magyar-szerb határszakasz – mondta tegnap Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Az idén eddig 1142 illegális határátlépést regisztráltak, ami a tavalyihoz hasonló adat, annak ellenére is, hogy délebbre is intenzív védekezést folytatnak az országok, és az idő is hidegre fordult. Bakondi hangsúlyozta: a 2015-ös és 2016-os terrorcselekmények miatt az európai belbiztonsági helyzet jelentősen romlott, a magyar kormány azonban időben hozott intézkedéseket, amelyek eredményesek voltak, így nálunk a helyzet megfelelő.
Washington Európai politikusnak üzent Donald Trump a The Timesnak adott interjúban. A pénteken hivatalba lépő új amerikai elnök szerint „nagyon katasztrofális volt” Angela Merkel döntése a „bevándorlók korlátlan befogadásáról, akárhonnan jöttek is. A nyugati országoknak Szíriában kellett volna biztonsági övezeteket kiépíteniük a menekülteknek, és ennek költségeit az Öböl menti országoknak kellett volna állniuk – mondta Trump, aki beszélt arról is, hogy a nukleáris fegyverek számát jelentősen csökkenteni kell.
Angela Merkel „érdeklődéssel olvasta az interjút”, amelyben Trump „nagyon határozottan fejtette ki nézeteit” – közölték Berlinben –, de a német kormány nem kommentálja ezeket a kijelentéseket, hanem megvárja, hogy beiktassák őt hivatalába. Steffen Seibert német kormányszóvivő elmondta: Németország az új washingtoni vezetőkkel is szorosan együttműködik majd.
Michael Brennan, a CIA igazgatója egy interjúban figyelmeztette Donald Trumpot, hogy óvatosan nyilatkozzon és ne mentse fel Oroszországot a közelmúltbeli cselekedeteiért. Mike Pence, megválasztott amerikai alelnök tévényilatkozatában határozottan cáfolta, hogy bármiféle kapcsolat lett volna Trump kampánycsapata és orosz tisztségviselők között.

(24 Óra, 2017. január 17.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése