2017. január 22., vasárnap

Kucsov Borisz győzött a Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyen

A Magyar Távirati Iroda közli az újvidéki drámaíróverseny eredményeit.

*

Kultúra-színház-magyarság-Vajdaság
Kucsov Borisz győzött a Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyen

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti:
Belgrád, 2017. január 22., vasárnap (MTI) – Kucsov Borisz színdarabja nyerte meg a Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyt szombat este Újvidéken.

A verseny díjnyertes alkotását Mezei Kinga, az Újvidéki Színház művésze rendezte. A mű a Csárdáskirálynő című operett elemeit alkalmazva egyfajta társadalomkritikát mutat be.
A megírandó mű címét az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki péntek reggel. Ez alapján kellett három szerzőnek, Ferenc Juditnak, Kucsov Borisznak és Varga Tamásnak néhány óra alatt, aznap délutánig drámát írnia. Ezt követően a rendezőknek – Mezei Kingának, Olivera Djordjevicnek és Puskás Zoltánnak – 24 órája volt arra, hogy színpadra állítsa az új drámákat a vajdasági magyar színházak társulatainak segítségével.
A drámaírók, a rendezők, az előadások és a színészek munkáját háromfős szakmai zsűri véleményezte és díjazta. A Táborosi Margaréta színész- koreográfusból, Balázs Áron színészből és Igor Burić kritikusból álló testület szerint a legjobb szereplő Crnkovity Gabriella, Figura Terézia, Ozsvár Róbert és Pálfi Ervin lett.
A legjobb rendezőnek Puskás Zoltánt választották, aki Varga Tamás darabját állította színpadra.
A megmérettetést tizenhatodik alkalommal rendezték meg.

kma \ gte
MTI 2017. január 22., vasárnap 8:37

(Magyar Távirati Iroda, 2017. január 22.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése