2021. november 1., hétfő

Újabb nyolcmillió forintos támogatás Csomádnak

A Csomádi Hírharang című lap interjút közöl Tuzson Bence államtitkárral.

*

Újabb nyolcmillió forintos támogatás Csomádnak
Térségünkben minden család megerősödve és biztonságban tervezheti jövőjét – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence

Újabb nyolcmillió forintos támogatást kapott Csomád játszótér-fejlesztésre és a temető, valamint közvetlen környezetének megújítására kormányzati forrásokból, a Magyar Falu Program keretéből – jelentette be a lapunknak adott interjúban Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, aki beszélt arról is, hogy a jövő év elején a gyermeket nevelő családokban mindkét szülő az átlagjövedelem szintjéig visszakapja az idén befizetett személyi jövedelemadóját. A képviselő hangsúlyozta, hogy az országos kormányzati intézkedések csak akkor hozhatnak valós, kézzelfogható eredményt, ha itt helyben, a mi térségünkben is találkoznak a lakosság igényeivel.

– A Magyar Falu Program keretéből érkezik újabb nyolcmillió forintos támogatás Csomádra. Mit fed ez a döntés?
– A lakossági igények felmérése után született meg a pozitív elbírálás, és ennek a döntésnek köszönhetően két, játszóteret érintő komplex fejlesztést valósítunk meg Csomádon kormányzati támogatással, a Magyar falu Program keretéből. Emellett felújítjuk a temetőt és közvetlen környezetét, bővítjük a szolgáltatásokat. Mindezt a most elnyert nyolcmillió forintból. Számunkra fontosak a lakossági igények, hiszen az országos kormányzati intézkedések is csak akkor hozhatnak valós, kézzelfogható eredményt, ha itt helyben is találkoznak a lakosság szükségleteivel. Ezért is szeretném felhívni a figyelmet a februárban esedékes szja-visszatérítésre: a koronavírus-járvány okozta válság után Európában az elsők közözött indítottuk be a gazdaságunkat, és ennek köszönhető az is, hogy a magyar adóvisszatérítés az Európai Unióban a legszélesebb körű, a családoknak járó adóügyi intézkedés. Ez pedig azt jelenti, hogy a jövő év elején a gyermeket nevelő családokban mindkét szülő az átlagjövedelem szintjéig visszakapja az idén befizetett személyi jövedelemadóját.

– Itt helyben is érzik majd ennek hatását az emberek?
– Természetesen, ugyanis minden érintett helyi családnak jelentős megerősítést jelent majd az szja-visszatérítés, mert akár az egymillió forint közelében is járhat az összeg, amit az állam visszajuttat a családi kasszába. Ugyanakkor kétszázezer forintra emeljük a minimálbért, amivel párhuzamosan a kismamák jövedelme is nőni fog, ugyanis automatikusan emelkedik a gyermekgondozási díj, a hallgatói gyed és a gyermekek otthongondozási díja, vagyis a gyod összege is. És hogy még egy példát említsek: januártól a huszonöt évnél fiatalabb pályakezdőknek nem kell majd jövedelemadót fizetniük. Döntéseink nyomán a gazdaság újraindításának kimagaslóan pozitív eredményeit minden magyar ember érezni fogja. Mindezek az intézkedések pedig hozzájárulnak majd ahhoz, hogy térségünkben minden család megerősödve és biztonságban tervezhesse jövőjét.

– Ugyanez érvényes az idősebb nemzedékekre is?
– Számunkra mindig is fontos volt a nagyszülők nemzedékének a felkarolása és támogatása, a nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára. Éppen ezért egységesen nyolcvanezer forint lesz az idén a nyugdíjprémium, amit már novemberben mindenkinek kifizetünk. Azt hiszem, ez egy olyan jó hír, amit minden jogosult örömmel fogad. Sokan lesznek majd olyanok is, akik ezen felül az inflációs korrekcióval együtt akár százezer forintnyi kiegészítést is kaphatnak. A jövő év elején pedig folytatódik a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítése, ami szintén azt mutatja, hogy számunkra kiemelten fontos a családok támogatása.

– Csomádról és a környékből nagyon sokan ingáznak Budapestre, a munkahelyükre. Ők mennyiben számíthatnak körülményeik további javítására a közeljövőben?
– Azon dolgozom, hogy a közlekedés fejlesztése tovább folytatódjon, tehát őszintén kimondhatom, hogy számíthatnak rám a körzetben élő autósok. Az M2-t az M3-al összekötő út a veresegyházi, csomádi, erdőkertesi és fóti lakosoknak lesz különösen fontos.

(Csomádi Hírharang, 2021. november)



     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése