2023. március 31., péntek

A szabadságvágy bennünk él

Tuzson Bence államtitkár nyilatkozik a Csomádi Hírharang című lapnak.

*

A szabadságvágy bennünk él
Tuzson Bence: Csomád a legnagyobb ütemben fejlődő települések egyike, és minden energiánkkal azon vagyunk, hogy ez a továbbiakban is így maradjon

Jó hír mindenkinek, aki itt él a településen, hogy harmincmillió forintos támogatást kapott Csomád önkormányzata a megemelkedett rezsiköltségek fedezésére – mondta el a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, aki szerint a most megszerzett keret hozzájárul ahhoz, hogy minden helyi szolgáltatás zavartalanul és folyamatosan elérhető legyen bárki számára. Hangsúlyozta azt is, hogy a magyar gazdaság tavaly három rekordot döntött meg egyszerre: soha ilyen sokan nem dolgoztak még hazánkban, újabb csúcsot ért el a kivitelünk, és soha annyi befektetés nem történt az országban, mint 2022-ben. Szerinte mindennek térségünkben, és azon belül Csomádon is érezhető a pozitív hatása. A közelgő nemzeti ünnepünkre reflektálva Tuzson Bence beszélt arról is, hogy a magyarság már az 1848-as forradalmunk és szabadságharcunk idején is megmutatta, hogy a szabadságvágya európai szinten is kiemelkedő.

Térségünkben Csomád a legnagyobb ütemben, legintenzívebben fejlődő települések egyike, és minden energiánkkal azon vagyunk, hogy ez a továbbiakban még hosszú távon így maradjon – hívta fel a figyelmet a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője, aki beszélt arról is, hogy az elhibázott brüsszeli szankciók által elnehezített helyzetben, rendhagyó körülmények között is több, a falu életét, illetve a szolgáltatások színvonalát javító kormányzati támogatást sikerült megszerezni. Ennek legfrissebb példájaként említette, hogy a csomádi önkormányzat a megemelkedett rezsiköltségek fedezésére harmincmillió forintos támogatást kapott. Továbbra is azért dolgozunk, hogy a település a nyertese legyen mindazoknak a területfejlesztési kezdeményezéseknek és terveknek, amelyek az országos kormányzati intézkedéseknek köszönhetően váltak elérhetővé számunkra is – tette hozzá.
Tuzson Bence beszélt arról is, hogy amíg az elhibázott brüsszeli szankciók hatályban vannak, addig nincs reális esély arra, hogy a nemzetközi helyzet javuljon, ezért a magyar kormány több téren is segíteni kívánja a lakosságot. Ennek részeként megvédjük a magyar munkahelyeket a szankciós inflációval és az elhibázott brüsszeli politika gazdasági hatásaival szemben – fogalmazott a képviselő.
Mi megbecsüljük az időseket, ezért továbbra is tartjuk az inflációkövető nyugdíjemelést és a tizenharmadik havi nyugdíjat az idén már februárban kifizettük a jogosultaknak – részletezte az idősek támogatását célzó intézkedéseket Tuzson Bence. Kérdésünkre válaszolva a képviselő beszélt arról is, hogy „mi azt szeretnénk, hogy béke legyen, most az a legfontosabb, hogy a háborúban álló felek minél előbb tárgyalóasztalhoz üljenek. Addig is azonban, amíg ez nem történik meg, a magyar kormány felkarolja a hazai vállalkozásokat, valamint kidolgozunk egy gyármentő programot is”.
Térségünk országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy ez a régió, és azon belül Csomád, amellett, hogy következetesen megőrzi a hagyományait, ragaszkodik a fejlődéshez is, éppen ezért a választókerület minden településén folyamatosan beruházások, építkezések zajlanak, amelyek központjában a családok állnak. „A bölcsődei fejlesztésekkel például abban támogatjuk a családokat, hogy a szülők jóval hamarabb visszatérhessenek a munkahelyükre, és senkinek sem kell döntenie gyermekvállalás és karrier között, a kettő ugyanis összeegyeztethető” – hívta fel a figyelmet.
A közelgő nemzeti ünnepünkre vonatkozó kérdésünkre válaszolva Tuzson Bence beszélt arról is, hogy a magyarság már az 1848-as és 1849-es forradalom és szabadságharc idején is megmutatta, hogy a szabadságvágya európai szinten is kiemelkedő. „Mi megküzdöttünk a szabadságunkért, ezért igazán értékelni is tudjuk azt, hiszen semmi sem pottyant csak úgy magától az ölünkbe. Ezt a tulajdonságunkat, eltökéltségünket, a szabadságunk melletti elkötelezettségünket pedig azóta is megőriztük! Hiszen ugyanez nyilvánul meg ma is, amikor már egészen más körülmények között, egy átalakult és megváltozott világban, egészen más rendszerek részeként, de most is meg akarják mondani nekünk, hogy kivel és hogyan éljünk, hogyan viselkedjünk, mit tegyünk, és egyáltalán mit gondoljunk” – fogalmazott kérdésünkre válaszolva a képviselő. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a mi értékrendszerünkben „elsődleges és kiemelt helyen állnak a családok, a gyermekeink, hiszen az erős családok jelentik annak az erős nemzetnek, annak az erős hazának az alapjait, amelyért elődeink 1848-ban és 1849-ben önfeláldozóan vállalták még az oly sokszor reménytelennek tűnő fegyveres harcot is. Számomra családi érintettségem miatt is különösen fontos a forradalom és a szabadságharc évfordulója, hiszen Bem tábornok oldalán harcolt egyik elődöm, Tuzson János honvéd alezredes, aki Székelyföld utolsó csatáját vezette Nyerges-tetőn” – fogalmazott a képviselő.

(Csomádi Hírharang, 2023. március-április)






Március az oviban



     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése