2016. január 19., kedd

Most először indul a választásokon a szerb viccpárt, a Sinod Veleprodanih Mozgova (SVM), vagyis a Velejéig Megvásárolhatóak Szinódusa...

A HülyegyerekPress című facebookos szatirikus álhíroldal egy poénnal reagál a szerbiai előrehozott választások kiírására.

*

Most először indul a választásokon a szerb viccpárt, a Sinod Veleprodanih Mozgova (SVM), vagyis a Velejéig Megvásárolhatóak Szinódusa – jelentették be tegnapi noszai sajtótájékoztatójukon a még meg sem alakult politikai szervezet vezetői. Petar Petrović leendő pártelnök hangsúlyozta, hogy a szervezet, ha majd egyszer bejegyzik, egy eddig szokatlan, új színt kíván hozni a szerbiai politikai életbe. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a SVM támogatja a melegházasságot, sőt, külön jelentőséget tulajdonít ennek a demokratikus vívmánynak. Éppen ezért nemcsak támogatja, de ha hatalomra kerül, kötelezővé is teszi a melegházasságot. S akkor majd csak házasságban élők létesíthetnek legálisan homoszexuális kapcsolatot. A melegházasságon kívüli homoszexuális kapcsolatot azonban a legszigorúbban büntetni rendelik már programjukban is, amely előírja, hogy minden ilyen – bűncselekménynek minősülő – kapcsolatért az elkövetőknek kényszervetítéseken kell majd végignézniük a Žikina dinastija összes epizódját.
– Ez embertelen elképzelés – kommentálta később az elhangzottakat Jovan Jovanović, a Szerbiai LMBT Szövetség vezetőségi tagja. – Ha legalább a teljes Ceca-életmű meghallgatását választották volna büntetésül, azt még el tudnánk fogadni, mert az még a méltányosság keretein belül maradna, de ez így minősíthetetlen megkülönböztetés, ami ellen nemzetközi fórumokon fogunk tiltakozni – mondta el a HülyegyerekPress (HP) tudósítójának.

(HülyegyerekPress, 2016. január 19.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése