1983. június 9., csütörtök

Napi operatív információs jelentés

Budapesten, Vagyoczky Béla rendőr ezredes, osztályvezető aláírásával, és Földesi Jenő vezérőrnagy, miniszterhelyettes jóváhagyásával a magyarországi belső elhárításnál elkészül a száztizennégyes számú Napi operatív információs jelentés az Új Symposionnal kapcsolatban szervezett aláírásgyűjtésről.


A jelentés szövege:

„6./ 1983. május 30-án jelentettük a Csongrád megyei RFK áb szervének információját, mely szerint a »Fiú« fn. bizalmas nyomozás célszemélye egyik fő szervezője volt annak…”
S itt egy kényszerű oldaltörés beiktatása után így folytatódik a szöveg:
„…a petíciónak, amelyet 29 aláírással megküldtek az Írószövetséghez a jugoszláviai Új Symphosion szerkesztőségének leváltása ügyében.
A petíciót az Írószövetség Titkársága megtárgyalta és egyhangúan elítélte annak tartalmát, a szervezőket és az aláíró választmányi tagokat. Úgy határozott, hogy az Elnökséget is ilyen irányban kívánja befolyásolni.
A választmány néhány tagja máris jelezte, hogy megbánta az aláírást, beismerve, hogy egy ország belügyéről van szó, amelybe nem szabad beleszólni.

Intézkedés:
– az akciót elítélő megnyilvánulásokat felhasználják az Írószövetségbe nemrégiben felvett »Fiú« fn. személy lejáratására;
– tájékoztató jelentést készítenek.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése