2019. február 1., péntek

A lakosság igényeit tartjuk szem előtt

A Csomádi Hírharang című lap interjút közöl Tuzson Bence államtitkárral.

*

A lakosság igényeit tartjuk szem előtt
Tuzson Bence: A családokat helyeztük a kormányzati intézkedések középpontjába

A naponta ingázó csomádiak munkába járását is megkönnyíti és komfortosabbá teszi, hogy hamarosan megkezdődik térségünkben a vasúti állomásépületek felújítása – mondta el a lapunknak adott interjúban Tuzson Bence, a Pest megyei 5. számú választókerület országgyűlési képviselője, aki szerint országos szinten is olyan döntéseket kell hozni, amelyek helyben találkoznak a lakosság igényeivel.

● Milyen hatással lesznek a csomádi emberek életére az idei fejlesztések?
– A régiót érintő fejlesztések mind kiemelten pozitív hatással vannak az olyan kisebb települések életére is, mint Csomád, és különösen érezhetőek ezek hasznos hozadékai egy olyan agglomerációs közegben, mint a miénk, akár egészségügyről vagy oktatásról, esetleg a közlekedésről beszélünk. Mert mindezek révén kapcsolódhatnak be a kistelepülések a régió egyre pezsgőbb, friss, aktív vérkeringésébe, aminek köszönhetően helyben is érezhetővé válnak az elért eredmények. Így például fontos megemlítenünk, hogy a naponta ingázók munkába járását könnyíti meg és teszi komfortosabbá, hogy hamarosan megkezdődik a vasúti állomásépületek felújítása a Fóttól Csomádon, Veresegyházon és Erdőkertesen át Vácig haladó vonalon, tizenhat megállóhellyel, amelyek közül összesen nyolc található a választókerületünkben. De folytatjuk az utak aszfaltozását, felújítását, körforgalmak, illetve a belső utak kiépítését is.
● Mennyire befolyásolják ezeket a terveket a közelgő európai parlamenti választások?
– Egy-egy ilyen esemény mindig az országos és az európai nagypolitikát emeli a figyelem és a közérdeklődés fókuszába, én azonban kitartok a véleményem mellett, miszerint minden szinten olyan döntéseket kell hoznunk, amelyek helyben találkoznak a lakosság igényeivel. Ilyen volt korábban a Nők40 program, amelyet a 2011-es bevezetése óta több mint 240 ezren vették igénybe. Ez a szám pedig cáfolhatatlanul azt jelzi, hogy igen nagy volt az igény egy ilyen intézkedésre. Ugyancsak a családok megerősítését szolgálja, és az ország minden pontján érezteti előnyeit, hogy januártól havi negyvenezer forintra emelkedett a kétgyermekesek családi adókedvezménye, vagy, hogy az idén egy átlagos nyugdíj éves szinten negyvenkétezer forinttal emelkedik. Ugyanakkor az európai parlamenti választások legfőbb tétje éppen az lesz, hogy meg tudjuk-e védeni ezeket az eredményeinket, ezeket a magyar vívmányokat – vagyis az, hogy meg tudjuk-e védeni Európát a bevándorlástól és a bevándorláspárti politikusoktól. Magyarország már eddig is komoly erőfeszítéseket tett a biztonság szavatolására, s nagy eredmény, hogy nálunk nincsenek szélsőséges közbiztonsági események, és no-go zónák sem alakultak ki. Így a szülők nyugodtan engedhetik el reggelente a gyermekeiket az iskolákba, a családok biztonságban tudhatják értékeiket és közösségüket. Mi a keresztény kultúrára és a családok támogatására építjük a magyar jövőt, ezért nincs szükségünk arra, hogy egy bevándorló népességgel oldjuk meg a demográfiai kérdéseket, ahogy azt a jelenlegi brüsszeli vezetés szeretné.
● A csomádi emberek milyen változásokra számíthatnak a következő időszakban?
– Az idén indul a Magyar Falu Program. Már ebben az évben százötvenmilliárd forintot fordítunk a kistelepülések útfelújítására, a közszolgáltatások fejlesztésére és a falusi csok bevezetésére. Ez Csomád számára is komoly fejlődési lehetőséget biztosít a következő időszakban.

(Csomádi Hírharang, 2019. február)

Tuzson Bence


     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése