2019. február 1., péntek

Keresztény kultúrára építjük a magyar jövőt

Tuzson Bence államtitkár nyilatkozik a Veresi Krónika című lap februári számának.

*

Keresztény kultúrára építjük a magyar jövőt
Tuzson Bence szerint az egyházak olyan tevékenységet folytatnak, amellyel a helyi közösségek hasznára válnak

Nagy-nagy örömmel tölt el, hogy személyesen is ott lehettem az első kapavágásnál, vagyis jelen voltam tavaly Veresegyházon, a Katolikus Gimnázium építésének megkezdésekor – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence, a Pest megyei 5. számú választókerület országgyűlési képviselője. Mint mondta, az ő értelmezésében ennek kettős szimbólumértéke van, ugyanis jelzi egyrészt a kormányzat elkötelezettségét a családok megerősítése, valamint ezzel összefüggésben az oktatási intézmények fejlesztése mellett, amiben már komoly eredményeket sikerült elérni az eltelt két kormányzati ciklusban is, másfelől pedig egyértelműsíti azt a határozott alapállást is, amivel a kabinet a kereszténység felé fordul.

A keresztény kultúrára építjük a magyar jövőt – fogalmazott lapunknak nyilatkozva a képviselő, aki hangsúlyozta, hogy a kormányzat elismeri és megbecsüli azt, hogy az egyházak olyan tevékenységet folytatnak, amellyel segítik a közösségek életét. Mint mondta, kiváló példája ennek Veresegyház, ahol nemcsak katolikus gimnázium épült – amelynek tizenöt tantermében ötszáz gyermek tanulhat –, de a Kálvin Téri Református Általános Iskolában is jelentős fejlesztések zajlanak, az új tornaterem megépítése mellett a teljes tartószerkezetet is megújították, vagyis a tetőszerkezettel, tetőfedésekkel, a külső oldali hőszigetelésekkel, külső nyílászárókkal együtt vált az intézmény egy modern, a 21. század követelményeit kielégítő iskolává.
Ezek a beruházások elsősorban a Veresegyházon élőknek jelentenek fontos előrelépést, de az egész régió érdekeit szolgálják, hiszen az intézmények beiskolázási területe kiterjed a környező településekre is. Mindkét tanintézmény várja a keresztény nevelési értékek mellett elkötelezett szülők gyermekeit.
Ez különösen fontos, hiszen a keresztény kultúra megőrzésén múlik a nemzet jövője – mondta a politikus, aki szerint azt a kultúrát kell megtartanunk Magyarországon, amelyben minden magyar ember otthon érzi magát, olyanok akarunk lenni, mint amilyenekké ezerszáz esztendő hagyatékával felvértezve itt, a Kárpát-medencében és Veresegyházon is váltunk – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence.

(Veresi Krónika, 2019. február)


     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése