2022. szeptember 17., szombat

Egy kis történelem

Ferbert-Vadász Ágnes hozzászólt tesz közzé a Csömör, én így szeretlek! nevű Facebook-csoportban a Magyar Narancs korábbi cékkére reflektálva.

*

Egy kis történelem

A 2014-es országgyűlési választások előtt a választókerületek határainak átszabása révén Csömör a Pest megyei 6. számú választókerületből átkerült az 5. számú választókerülethez, Dunakeszi körzettel, ahol Dr. Tuzson Bence szerzett parlamenti mandátumot. Korábban a csömöri Fidesz igen szoros kapcsolatot ápolt Vécsey László szadai polgármesterrel és egyben a 6. sz. választókerület országgyűlési képviselőjével: Mavrák Krisztina volt Vécsey titkárnője és kampányfőnöke, Baczkó Norbi feladata pedig saját bevallása szerint (erről a Facebookon írt) az volt, hogy a választókerület képviselője (vagyis Vécsey László) és a választópolgárok között közvetítsen.
2014-ben a Helyi Választási Bizottság nyilvános ülésén tűnt fel az az érdekesség, hogy mind a Szeretlek Csömör által a bizottságba delegált tagnak, Mavrák Hedvignek (a már említett Mavrák Krisztina leányának), mind Baczkó Norbert képviselő-jelöltnek ugyanaz a szadai állandó lakcíme van. Némi kutakodás után kiderült, hogy az állandó lakcímként feltüntetett Szada, Vasút köz 1. egy bizonyos SUBA-FA Kft. székhelye volt. Ennek a Kft-nek az egyik tulajdonosa pedig nem más volt, mint Petneházy Balázs, szadai fideszes polgármesterjelölt (Vécsey László akkor már összeférhetetlenség miatt nem lehet egyszerre országgyűlési képviselő és polgármester is egyszerre).

(Csömör, én így szeretlek!, 2022. szeptember 17.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése