2023. augusztus 31., csütörtök

A magyar embereknek helyén van az értékrendjük

Tuzson Bence igazságügyi miniszter nyilatkozik a Csomádi Hírharang című lapnak.

*

A magyar embereknek helyén van az értékrendjük
Tuzson Bence: Az a célunk, hogy minél biztonságosabb és jobb körülmények között nevelhessék gyermekeiket a csomádi családok

Térségünk ereje abban az összefogásban rejlik, amelynek már az eddigiekben is számtalan eredményes példáját láthattuk Csomádon is – fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, aki augusztus elsejétől vette át az igazságügyi tárca vezetését.

Egy jelentős, térségünk egészének szempontjából is fontos jubileumot ünnepelt az idén Csomád, amikor nemrég a helyi nyolcosztályos általános iskolai oktatás újraindításának harmincadik évfordulója alkalmából tartottak rendezvényt – kezdte a lapunknak adott nyilatkozatát Tuzson Bence, településünk és térségünk országgyűlési képviselője. Mint mondta, az oktatással alapozzuk meg a jövőnket, ami a mi esetünkben különösen érvényes, ugyanis a miénk az ország legnagyobb tankerülete, és térségünk hazánk legfiatalabb átlagéletkorú régióinak egyike. Mivel agglomerációs térségként nálunk egyre több a gyermek, folyamatosan szükség van nemcsak a meglévő oktatási intézményeink, bölcsődéink, óvodáink és iskoláink rendszeres felújítására és karbantartására, de újak építésére is – nyilatkozta hazánk igazságügyi minisztere. Különösen nagy jelentősége annak, hogy 1992 májusában a csomádi önkormányzat akkori képviselő-testülete megalapította az önálló Esztergály Mihály általános iskolát. A régi iskola épületét, amelyben addig csak alsó tagozatos oktatás folyt, időközben már átalakították, felújították, így teremtve meg a lehetőségét annak, hogy a felső tagozatos diákoknak se kelljen Őrbottyánba járniuk iskolába.
Tuzson Bence elismeréssel beszélt arról is, hogy Csomádon nagyon aktív közösségi élet zajlik, aminek jelentős szerepe van a közösségépítésben, egymás megismerésében, az összetartás elmélyítésében. Példaként említette, hogy a tavaszi Falunaptól kezdve a nemrég megtartott Rétes Fesztiválon át egészen a szeptember 30-án esedékes Szüreti felvonulásig és mulatságig itt mindig olyan rendezvényeket tartanak, amelyeknek jelentős közösségépítő szerepe és ereje van. Hangsúlyozta azt is, hogy térségünk ereje abban az összefogásban rejlik, amelynek már az eddigiekben is számtalan eredményes példáját láthattuk nemcsak térségünkben, de azon belül Csomádon is.
Ahogyan eddig is, úgy a jövőben is mindent megteszek azért, hogy a körzetünkben élők mindennapi életét szebbé és jobbá tegyem – mondta lapunknak Tuzson Bence, aki szerint nem véletlenül sikerült már az elmúlt időszakban is kiharcolnunk azt a különös jelentőségű pozíciót, miszerint térségünk az ország legdinamikusabban fejlődő régiója.
A gyermekvédelem az első és a legfontosabb Magyarországon, mert ha a gyermekek érdeke nem érvényesül megfelelően, akkor kell hozzányúlni a gyermekvédelmi törvényhez – fogalmazott Tuzson Bence a miniszteri munkájára vonatkozó kérdésünkre válaszolva. Szerencsére a magyar embereknek helyén van az értékrendjük, és nagy többségben kiállnak a gyermekek mellett – hangsúlyozta hazánk igazságügyi minisztere.
Itt helyben tovább dolgozunk Csomád dinamikus fejlődéséért, hiszen az az alapvető célunk, hogy minél biztonságosabb és jobb körülmények között nevelhessék gyermekeiket a családok – fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence.

(Csomádi Hírharang, 2023. augusztus-szeptember)

Falunap


Polgárőrök napja

Falunap


     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése