2015. január 18., vasárnap

A férfiak nem nőnek fel, csak üveget cserélnek...

Szabó Palócz Attila újabb bejegyzést tesz közzé a Sörkorcsolya című blogjában A férfiak nem nőnek fel, csak üveget cserélnek... címmel.

*

Bizony, úgy tűnik, ebből nem lehet kinőni...


...bár az igazsághoz tartozik, hogy én nem szívesen, és csak nagyon ritkán iszom üvegből a sört. Ez ugyanis egy olyan ital, amelynek élvezetét, ízét, állagát, jellegét nagyban befolyásolja a pohár formája és mérete is. Tehát a sörivás alapja a pohár, üvegből csak kényszerhelyzetben fogyasztunk.
A megfelelő sörhöz megfelelő pohár vagy korsó dukál, s legfeljebb csak a vasútállomási restikben képzelhető el, hogy snassz vizespohárba töltsük, de még az is jobb, mint üvegből vagy dobozból inni.
Üvegből vagy dobozból csak akkor fogyasszunk, ha úgy ítéljük meg, hogy a resti személyzete hadilábon áll a mosogatással, illetve, ha nem tudjuk megbecsülni, hogy milyen fertőzéseket kaphatunk el, ha megnyaljuk az elénk rakott pohár szélét. De emiatt sem kell túlzottan aggódnunk, az alkohol ugyanis a kórokozók többségét semlegesíti, vagyis megöli, tiszta tömegmészárlás, amit végez körükben.
No, így lett ebből egy vallomás a sörivás általam preferált módjáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése