2018. december 1., szombat

„Családbarát országot építünk”

A Dunakeszi Polgár című lap decemberi száma interjút közöl Tuzson Bence államtitkárral.

*

„Családbarát országot építünk”
Tuzson Bence: Arra kérek mindenkit, hogy töltse ki és küldje vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket, mert szeretnénk olyan döntéseket hozni, amelyek mögött széleskörű támogatás áll

A gyerekek, és általuk pedig a családok voltak a Dunakeszin az elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztések legnagyobb nyertesei – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence, a Pest megyei 5. számú választókerület országgyűlési képviselője. Mint mondta, Magyarország már eddig is olyan példamutató lépéseket tett a családbarát ország kiépítésében, amelyekkel nemzetközi összehasonlításban is élen jár. A politikus, aki családi körben szeret ünnepelni, úgy fogalmazott, hogy 2019-ben is ebben a szellemiségben szeretné folytatni a munkáját.

● Az év végén nemcsak előre tekintünk, de általában összegzünk is. Mit tart a legfontosabbnak az elmúlt időszak eredményei közül?
– Mindig örülök, ha látom azt a példaértékű összefogást, amivel az elmúlt évek településfejlesztései Dunakeszin megvalósultak. Ebben a szellemiségben szeretném tovább folytatni a munkámat a következő évben is. S ezért mondhatom el magamról, hogy büszke vagyok azokra az eredményekre is, amelyek kevésbé látványosak talán, de összetartó közösséggé formálták az itt élő embereket. Hiszen ennek köszönhető például az is, hogy Dunakeszin négy év alatt hatvanhárom utat sikerült leaszfaltozunk, de több járdát és utat is felújítottunk.
● Miért kerültek a fejlesztések középpontjába az oktatási intézmények?
– Továbbra is fenntartom, amit az egyik alapkőletételnél mondtam, hogy a jövőt építi az, aki iskolát épít. A jövőbe pedig mindig érdemes beruházni! Ezért lettek városunkban a gyermekek, és általuk pedig a családok a legnagyobb nyertesei az elmúlt időszak fejlesztéseinek, hiszen nemcsak az új Szent István Általános Iskolát adtuk át, hanem megépült a tanuszoda is, megújítottuk a Gyöngyharmat tagóvodát és a Garas utcai bölcsődét, de új épületszárnyat kapott a Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola is. Másfelől pedig az egészségügyben jelent igen jelentős előrelépést, hogy elvégeztük a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet teljes körű energetikai korszerűsítést, de az épületet kívül is rendbe hoztuk, sőt, több új orvosi rendelőt is kialakítottunk.
● A családok megerősítése megkülönböztetett figyelmet kap az államtitkárként végzett kormányzati munkájában is. Országos szinten milyen eredményeket tudnak felmutatni?
– Magyarország olyan példamutató lépéseket tett már az elmúlt években is, amelyek nemzetközi összehasonlításban is kimagaslóak, és abba az irányba mutatnak, hogy mi itt egy élhető, családbarát országot építünk. Ezt a törekvésünket szolgálja például a most folyamatban lévő nemzeti konzultáció is. A kormányzatnak ugyanis további tervei vannak a családtámogatási rendszer kibővítésére. A nemzeti konzultáción szeretnénk visszajelzést és megerősítést kapni arra, hogy jó irányba haladunk. Ezért is kérek mindenkit, hogy töltse ki és küldje vissza a kérdőíveket, mert ezzel hozzájárulhat ahhoz, hogy olyan döntéseket hozzunk, amelyek mögött nemzeti egyetértés áll.
● Az idén hol karácsonyozik?
– Otthon, szűkebb családi körben szoktunk ünnepelni. Jó alkalom ez arra, hogy bepótoljuk azokat az elmélyült, őszinte beszélgetéseket is, amelyek a hétköznapok rohanásában esetleg elmaradnak. Négy gyermek édesapjaként nagyon fontosnak tartom, hogy megéljük azt a fajta összetartozást és meghittséget, amit csak a család adhat meg az embernek. Abban a reményben kívánok hát áldott karácsonyi ünnepeket az olvasóknak, hogy az ebből a különleges hangulatból merített erővel folytathatja majd mindenki a munkáját az új esztendőben.

(Dunakeszi Polgár, 2018.december)

Tuzson Bence


     

    

     

     

     

     

     

     

     

     

     

      

     

     

      

      

      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése