2018. december 1., szombat

Erős családokból lesz az erős nemzet

A Csomádi Hírharang című lap interjút közöl Tuzson Bence államtitkárral.

*

Erős családokból lesz az erős nemzet

Büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyek kevésbé látványosak ugyan, de mégis összetartó közösséggé formálták az itt élő embereket – mondta el a lapunknak adott interjúban Tuzson Bence, a Pest megyei 5. számú választókerület országgyűlési képviselője, aki örül annak, hogy térségünkben példaértékű összefogással valósultak meg az elmúlt évek településfejlesztései. A politikus hangsúlyozta, hogy a családok megerősödésével Magyarország is erősödik, ezért arra kér mindenkit, hogy töltse ki és küldje vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket.

● Miért kezeli a kormányzat ennyire kiemelt témaként a családok kérdését?
– Aki követte a munkánkat és politikánkat az elmúlt két kormányzati ciklusban, azt nem érheti a meglepetés erejével, hogy minden erőnkkel és energiánkkal a magyar családok megerősítésén dolgozunk. Nemcsak azért, mert nem tartjuk elfogadhatónak, hogy a demográfiai kihívásokat más vallású és más kultúrájú népesség betelepítésével oldjuk meg, hanem elsősorban azért, mert meggyőződéssel valljuk és vállaljuk, hogy az erős családokból lesz az erős nemzet. Fontos tehát, hogy nemzeti támogatással hozzuk meg a hosszútávra szóló, több nemzedék életét meghatározó döntéseket, s hogy azokba mindenkinek legyen beleszólása. Ezért is kérek hát mindenkit arra, hogy töltse ki és küldje vissza a konzultációs kérdőíveket, vagy szánjon rá egy kis időt, és az interneten válaszoljon a kérdésekre. Közös jövőnk a tét, ezért minden vélemény egyaránt fontos!
● Milyen eredményeket hoztak az elmúlt évek családtámogatási intézkedései?
– Eddig is a családok anyagi és erkölcsi megerősítése volt a munkánk egyik sarokköve, központi eleme, s mivel áprilisban a választók elsöprő fölénnyel biztosítottak bennünket a bizalmukról, a következő négy évben is ezt a munkát akarjuk folytatni. Mi komolyan hiszünk abban, hogy ha a családok erősödnek, akkor Magyarország is erősödik. Márpedig hazánkban a családok és a gyermekek voltak az elmúlt évek nagy nyertesei, és nyilvánvalóvá válik ez akkor is, ha csak a választókerületünk eredményit nézzük. De országos viszonylatban is elmondhatjuk, hogy soha annyi gyermek nem jutott még ingyenes tankönyvhöz és ingyenes étkeztetéshez, mint az elmúlt években.
● Maradjunk a helyi példáknál. Milyen fejlesztéseket tudna kiemelni az elmúlt időszakból, hogyan erősödött Csomád és a térség?
– Csomádon a bölcsődét, játszóteret és az egészségházat építettünk, ez mind a családokat szolgálja, de említhetem az Irtvány utca kiépítését is. Ha az egész választókerületet nézzük, akkor még hosszan lehetne folytatni a felsorolást. Kiemelném azonban, hogy példaértékű összefogással valósultak meg az elmúlt évek településfejlesztései. Büszke vagyok azokra az eredményekre is, amelyek kevésbé látványosak, de összetartó közösséggé formálták az itt élőket.
● Hogyan készül a karácsonyra, hol tölti az ünnepeket?
– Mint minden évben, természetesen ezúttal is családi körben ünnepelünk. Négy gyermek édesapjaként bizonyossággal állíthatom, hogy ezáltal is megtapasztalhatjuk, hogyan nyilvánul meg az összetartozás. Úgy gondolom, hogy ez nemcsak a gyermekek, de a felnőttek életében is kiemelten fontos, mert ők is ilyenkor találhatják meg az elcsendesedésnek, a megnyugvásnak azokat a gyönyörű, meghitt pillanatit, amelyek erőt adnak az egész évi kitartó munkájukhoz, és családjuk melletti elkötelezettségükhöz.

(Csomádi Hírharang, 2018. december)

Tuzson Bence a családjával


     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése