2021. július 1., csütörtök

Újult erővel folytatjuk a közös munkát

 A Csomádi Hírharang című lap interjút közöl Tuzson Bence államtitkárral.

*

Újult erővel folytatjuk a közös munkát
Tuzson Bence: Iskolákat, óvodákat, bölcsődéket építettünk és bővítettünk térségünkben, mindez pedig hozzájárul ahhoz, hogy Csomádon is jelentős fejlesztések valósuljanak meg

Folytatódik Csomádon a Fő utca kiépítése – mondta el a lapunknak adott interjúban Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője, aki beszélt arról is, hogy a Lestyina településrészen megvalósuló beruházáshoz negyvenmillió forintos kormányzati támogatást sikerült elnyeri a Magyar Falu program keretéből. A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy folyamatban van a 2103-as út Csomád és Őrbottyán közötti külterületi szakaszának felújítása. Büszke vagyok arra, hogy régiónk az ország leggyorsabban fejlődő térsége, és külön örömmel tölt el, hogy a körzet országgyűlési képviselőjeként én magam is a részese lehettem ezeknek az eredményeknek – nyilatkozta Tuzson Bence.

– Ahogy emelkedett azoknak a honfitársainak a száma, akik megkapták a koronavírus elleni védőoltást, fokozatosan egyre több enyhítést vezettek be a járványügyi intézkedésekben. Hogyan befolyásolja mindez a képviselői munkáját?
– Térségünkben a fejlesztések a járványidőszakban sem álltak le, az enyhítések pedig hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a munka még élénkebben folytatódhasson itt helyben, Csomádon, vagy a település mellett, a külterületi útszakaszon is. A korlátozások időszakában ugyanis ügyelnünk kellett arra, hogy a vonatkozó szabályozásokat is betartsuk mindnyájunk egészségének megőrzése érdekében. Most pedig végre újult erővel folytathatjuk a közös munkát! Minden okunk megvan hát arra, hogy higgyünk a biztonságos jövőnkben, a kitűzött céljainkban: vagyis abban, hogy jobbá és kényelmesebbé tesszük az itt élő kicsik és nagyok életét.

– Ön hogyan értékeli azokat a fejlesztéseket, amelyeket az elmúlt időszakban sikerült megvalósítani?
– Büszke vagyok arra, hogy régiónk az ország leggyorsabban fejlődő térsége, és külön örömmel tölt el, hogy a választókerület országgyűlési képviselőjeként én magam is a részese lehettem ezeknek az eredményeknek, és szerepet vállalhattam azokban a fejlesztésekben, amelyeket a választókerületemhez tartozó településeken az elmúlt időszakban megvalósítottunk. Ennek a munkának a következetes folytatását hozza el nekünk az idei nyár, amikor már kicsit nyugodtabban mozoghatunk, sportolhatunk, színházba és sporteseményekre is járhatunk, nem utolsó sorban pedig megölelhetjük végre a legféltettebb szeretteinket is.

– Melyek azok a Csomádon megvalósult fejlesztések, amelyeknek még lesz folytatása, mire készülhetnek a helyiek?
– Iskolákat, óvodákat, bölcsődéket építettünk és bővítettünk térségünkben, s így Csomádon is jelentős fejlesztések valósultak meg az elmúlt időszakban: például új orvosi eszközöket vásároltunk az egészségház eszközeinek fejlesztésére elnyert pályázati forrásokból, új kerékpárutat adtunk át és járdát építettünk, Ovi-sport pályát alakítottunk ki, fákat ültettünk, tehát a zöldterületek nagyságát is növeltük. Folyamatban van a 2103-as út Csomád és Őrbottyán közötti külterületi szakaszának felújítása, a Magyar Falu programnak köszönhetően pedig csaknem negyvenmilliós kormányzati támogatással folytatódik Csomádon a Fő utca kiépítése: ezúttal az állomáshoz közelebb eső részen, a Lestyina településrészen.

– Milyen lehetőségeik vannak a helyi vállalkozóknak?
– Térségünk további fejlődése szempontjából is kiemelt jelentősége van azoknak a kedvezményeknek, amelyeket országos szinten biztosít a kormányzat, hiszen minél többen veszik igénybe ezeket akár Csomádon is, annál nagyobb mértékben járulnak ezek hozzá a település és a régió további erődöséhez. Ezért is hangsúlyozom például, hogy kiállunk a vállalkozások mellett, amelyeket azonnali és hosszú távú támogatásokkal is segítünk: bértámogatásokkal nyújtunk, adómentességet biztosítottunk a legnehezebb időszakban is, kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt folyósítunk, bérletidíj-fizetési mentességgel segítjük az igénylőket, és ösztönző programokkal támogattuk – és támogatjuk a jövőben is! – a termelékenységet és hatékonyságot növelő beruházásokat. Ez ugyanakkor azt jelenti, hogy minél több csomádi vagy környékbeli vállalkozás él ezekkel a lehetőségekkel, annál nagyobb mértékben járulnak hozzá ezek a kormányzati kedvezmények térségünk további fejlődéséhez. Ami pedig azért is fontos, mert a munkánkat olyan eltökélten kell folytatnunk a továbbiakban is, ahogy eddig végeztük, hogy együttműködésben olyan eredményeket érhessünk el, amelyekre néhány múlva ismét büszkén tekinthetünk majd vissza, s hogy a jövőben is megőrizhessük azt a kiemelt pozíciónkat, miszerint a mi térségünkben a legjobb hazánkban élni, itt a legjobb az emberek életminősége.

(Csomádi Hírharang, 2021. július)



     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése