2022. május 3., kedd

Friss: rakétabecsapódások a szomszédos Lemberg megyében

A Kárpáti Igaz Szó honlapján tudósít az újabb háborús fejleményekről.

*

Friss: rakétabecsapódások a szomszédos Lemberg megyében

Mariupolban kedden ismét intenzív harcok folytak, miután befejeződött a nemzetközi közvetítéssel létrejött polgári célú evakuáció az Azovsztal acélgyárból. Az esti órákban pedig egyszerre több rakétacsapásról érkezett hír: Dnyipróban, Ternopilban, Kirovográd megyében és Lembergben is.

A Kárpátaljával szomszédos Lemberg megye székhelyén elment az áramszolgáltatás. A bombázások tényét Andrij Szadovij polgármester is megerősítette. Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes pedig azt közölte, az ukrán légvédelem megsemmisített két rakétát Vinnica megye légterében, egyet pedig Kijev megyében.
Ami Mariupolt illeti, Osnat Lubrani, az ENSZ ukrajnai humanitárius koordinátora kijelentette, hogy a világszervezet kész megismételni a civileknek az Azovsztalból való evakuálását célzó műveletet, és ennek érdekében továbbra is együttműködik a konfliktusban szemben álló felekkel. Mint mondta, a korábban kimenekített és az ukrán kormány ellenőrzése alatt álló területekre való távozást választó embereket eljuttatták Zaporizzsjába.

(Kárpáti Igaz Szó, 2022. május 3.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése