2022. május 1., vasárnap

„Olyan térségben élünk, ahová mindig jó hazatérni”

Tuzson Bence országgyűlési képviselő nyilatkozik a Dunakeszi Polgár című lapnak.

*

„Olyan térségben élünk, ahová mindig jó hazatérni”
Hiszünk az erős közösségek jövőformáló erejében – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence

Nem állunk meg, az M2-M3 összekötő út tervezési munkálatai már folyamatban vannak, ez a közlekedésfejlesztés pedig az egész térségünknek nagy segítséget jelent majd, hiszen mint már hangsúlyoztam is, továbbra is számíthatnak rám a körzetünkben élő autósok – fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, akit az előttünk álló időszak teendőiről, terviről is megkérdeztünk a beszélgetésünkben. Mint mondta, nagyon sok feladat áll még előttünk, „ezért minden erőmmel azon vagyok, hogy folytassuk a közös munkát”. Tuzson Bence példaként említette a Dunakeszi Diáknegyedet, ahol hamarosan tágas, fényes közösségi terek, tetőablakok és sok-sok zöldfelület biztosítja majd a diákok számára a különleges és szép környezetet. Mindig is az volt a célom, és a továbbiakban is azt szolgálom majd, hogy az itt élő kicsik és nagyok mindennapi életét szebbé és jobbá tegyem – tette hozzá Tuzson Bence.

Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek a közreműködését, segítségét és támogatását, aki munkájával és igyekezetével hozzájárult a közös sikerünkhöz – fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, városunk és térségünk országgyűlési képviselője, amikor arra kértük, értékelje a jelenlegi helyzetet, illetve a régiónk előtt álló lehetőségeket. „Meggyőződésem, hogy büszkének kell lennünk nemcsak térségünkre és azon belül a településeinkre – Csomádra, Csömörre, Dunakeszire, Erdőkertesre, Fótra, Gödre és Veresegyházra –, de egymásra is, az itt élő emberek sokaságára és sokszínűségére, a közösségünkre, valamint arra, hogy együtt egy olyan helyet, egy olyan térséget alkottunk meg, amelyben jó élni, ahová mindig jó megérkezni, s ahol mindig jó lenni. És különösen jó itt otthon lenni! Ezután is azon dolgozom majd, hogy régiónk hazánk legdinamikusabban fejlődő térsége maradjon. Az itt élő emberek az idén áprilisban a békét és a biztonságot választották, nemet mondtak a káoszra, az acsarkodásra, nemet mondtak az elvek nélküli hatalmi törekvésekre. Mi pedig megvédjük a magyar családokat azáltal is, hogy július elsejéig meghosszabbítottuk az élelmiszerárstopot és a benzinárstopot, ez utóbbi pedig különösen fontos az agglomerációs régióban, ahol nagyon sokan vannak olyanok, akik napi szinten ingáznak autóval a fővárosi munkahelyükre, majd pedig délután onnan haza, a családjukhoz.”
A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy az említettek mellett meghosszabbították a SZÉP-kártyára vonatkozó kedvezményeket is, vagyis még két hónapig felhasználható élelmiszer-vásárlásra is a vendéglátás alszámlán lévő összeg. Azok után, hogy tavaly minden idők eddigi legmagasabb nyugdíjprémiumát fizettük ki, az idén februárban pedig a tizenharmadik havi nyugdíjukat is megkapták a jogosultak, júliustól további 3,9 százalékkal emelkednek a nyugdíjak. Ez a juttatás pedig januárig visszamenőleg jár majd, mi tehát felelősségteljesen gondoskodunk az idősekről, akik minden tiszteltet megérdemelnek.
A kormányzat számára a legfontosabbak a családok, ezért az idén is kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy még inkább megerősítsük a helyzetüket – mondta lapunknak a képviselő, aki szerint alapvető kérdés, hogy olyan társadalmat építsünk, amelyben erős a tisztelet kultúrája, az idős nemzedékek megbecsülése. „Mi egy olyan családmodellben gondolkodunk, amelyben a nagyszülők is részt vesznek a család mindennapi életében, vigyáznak az unokákra, iskolába vagy edzésekre viszik őket, ezzel is tehermentesítve a szülőket, akik dolgozni járnak, Dunakesziről például naponta beutaznak a fővárosi munkahelyükre. Különösen nagy hangsúlyt kap az idős nemzedékek megbecsülése, hiszen a gyermeket nevelő családok támogatása mellett ők is számíthattak a kormányra” – fogalmazott a képviselő.
Ugyanakkor gondolunk a legfiatalabb nemzedékekre is – folytatta Tuzson Bence –, hiszen tágas, fényes közösségi terek, tetőablakok és sok-sok zöldfelület biztosítja majd a diákok számára a különleges és szép környezetet az új Dunakeszi Diáknegyedben, ami egyúttal sportközpont is lesz. A képviselő hangsúlyozta azt is, hogy az építkezéshez kapcsolódva több mint háromszáz fát ültetnek el az iskolák és a lakóövezet közé gyorsan növő fafajtákból, és így alakítanak ki egy ötven méter széles véderdősávot. Az új iskolák tervezésekor odafigyeltünk arra is, hogy mindenki számára megteremtsük a sportolás lehetőségét, legyen szó akár atlétikáról, vízi sportokról vagy labdajátékokról: az iskolakomplexum mindenki számára lehetőséget nyújt majd a sportolásra amatőr és versenyszinten egyaránt – mondta lapunknak Tuzson Bence, aki nemrégiben Kisida Elek sebészprofesszorral, Dunakeszi díszpolgárával is egyeztetett a helyben felmerülő igényekről, illetve a fejlesztések további lehetséges irányairól. „Mindketten az erős közösségekben hiszünk. Ő az emberek gyógyításával, én pedig mindennapi képviseletükkel igyekszem segíteni, jobbá és könnyebbé tenni mindennapjaikat” – fogalmazott Tuzson Bence a találkozó után. Mint mondta, az erős közösségeknek jövőformáló erejük van.
„Térségünk egészének szempontjából fontos fejlesztésünk az M2-M3 összekötő út megépítése, amelynek tervezési munkálatai már folyamatban vannak. Nem állunk meg! Ez a közlekedésfejlesztés az egész régiónak nagy segítséget fog nyújtani. Továbbra is számíthatnak rám a körzetben élő autósok, akiknek a hétköznapi életükben és a munkába járásukban is fontos eszközük ez a jármű” – mondta lapunknak Tuzson Bence, aki beszélt arról is, hogy már eddig is olyan jelentős eredményeket értünk el térségünkben, amelyek közelébe sem juthattunk volna összefogás és együttműködés nélkül, ezt az energiánkat pedig mindenképp meg kell őriznünk a továbbiakban is. Szerinte körzetünk lakói ragaszkodnak ahhoz, hogy régiónkban továbbra is adott legyen a mindennapok nyugalma, az alkotó munka, a tervezhető és kiszámítható jövő. „Képviselői munkámmal továbbra is ezt fogom garantálni a számukra, hiszen pontosan tudják az emberek, hogy csak békében lehet építkezni, fejlődni. Minden erőmmel azon vagyok, hogy folytassuk a közös munkát, nagyon sok feladat áll még előttünk. Mindig is az volt a célom – és a továbbiakban is azt szolgálom majd –, hogy az itt élő kicsik és nagyok mindennapi életét szebbé és jobbá tegyem. Ezért dolgoztam, és a jövőben is ezért fogok mindent megtenni. Mert a bizalmat bizony minden egyes nap ki kell érdemelni!” – mondta lapunknak Tuzson Bence.

(Dunakeszi Polgár, 2022. május)



     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése