2022. május 1., vasárnap

Az összefogásban rejlik térségünk ereje

Tuzson Bence országgyűlési képviselő nyilatkozik a Csomádi Hírharang című lapnak.

*

Az összefogásban rejlik térségünk ereje
Tuzson Bence: Az M2-M3 összekötő út megépítésével újabb lendületet kaphat körzetünk fejlődése, és régiónk továbbra is hazánk legdinamikusabban fejlődő térsége marad

Régiónkban már többször is bebizonyosodott, hogy ha összefogunk, akkor semmi sem képes bennünket megállítani – fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, miután Stipka István önkormányzati képviselővel terepszemlét tartott a teleülésünkön folyamatban lévő munkálatok helyszínén. Mint mondta, „hamarosan befejezzük a csomádi sporttelep fejlesztését”. Nem állunk meg – folytatta a képviselő –, folyamatban vannak az M2-M3 összekötő út tervezési munkálatai, ez a közlekedésfejlesztés pedig nemcsak a csomádi, erdőkertesi, fóti és veresegyházi lakosoknak, hanem az egész térségnek igen nagy előrelépést jelent majd. Továbbra is számíthatnak rám a körzetünkben élő autósok! – tette hozzá Tuzson Bence.

Az itt élő emberek pontosan tudják, hogy csak békében lehet építkezni és fejlődni, ezért elsődleges számunkra, hogy ezeket a körülményeket megőrizzük, hiszen azon dolgozunk, hogy térségünk továbbra is hazánk húzóereje, legdinamikusabban fejlődő térsége maradjon – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence, aki Stipka István önkormányzati képviselő kíséretében tekintette meg a csomádi sporttelep folyamatban lévő fejlesztését. A képviselő hangsúlyozta, hogy a sportolási lehetőségek biztosítása, a mozgáskultúra fejlesztése amellett, hogy itt helyben teremti meg a sportolási lehetőségeket akár a felnőttek számára is, a gyermekek rendszeres edzésre való nevelése révén mégis leginkább a legfiatalabb nemzedékek érdekeit szolgálja, hiszen minden szülőnek fontos, hogy gyermekei egészséges körülmények között fejlődhessenek, tanulhassanak. Mint mondta, továbbra is elsődleges szempontot jelent a béke megőrzése, mert ez a további fejlődésünk és az elért eredményeink fenntartásának garanciája. Én pedig minden erőmmel azon vagyok, hogy összefogásban folytathassuk a közös munkát, hiszen nagyon sok feladat áll még előttünk – fogalmazott Tuzson Bence.
Ennek az összefogásnak az egyik jelentős eredménye lesz az is, hogy hamarosan elkészül a csomádi sporttelep – fogalmazott Tuzson Bence, aki ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a magyar családok védelme érdekében július elsejéig meghosszabbították az élelmiszerárstopot és a benzinárstopot. Mint mondta, térségünk szempontjából ez utóbbi különösen fontos, hiszen nagyon sokakat érint egy olyan agglomerációs régióban, mint a miénk, ahol nagyon sokan vannak olyanok, akik napi szinten ingáznak autóval a fővárosi munkahelyükre, majd pedig délután onnan haza, a családjukhoz.
Nem kevésbé fontos az sem, hogy meghosszabbították a SZÉP-kártyára vonatkozó kedvezményeket is, vagyis még két hónapig felhasználható élelmiszer-vásárlásra is a vendéglátás alszámlán lévő összeg. Azok után, hogy tavaly minden idők eddigi legmagasabb nyugdíjprémiumát fizettük ki, az idén februárban pedig a tizenharmadik havi nyugdíjukat is megkapták a jogosultak, júliustól további 3,9 százalékkal emelkednek a nyugdíjak – részletezte Tuzson Bence. A nyugdíjemelés januárig visszamenőleg jár minden jogosultnak, mi tehát felelősségteljesen gondoskodunk az idősekről, akik minden tiszteltet megérdemelnek – tette hozzá a képviselő. Fontos hangsúlyoznunk azt is, hogy ugyanilyen mértékben, vagyis ugyancsak 3,9 százalékkal emelkedik tizenharmadik havi nyugdíj is – folytatta Tuzson Bence, aki szerint a rezsicsökkentés és az árstopok összességében jelentős segítséget jelentenek a nyugdíjasoknak. Az elmúlt tizenkét év kormányzati politikája bebizonyította, hogy betartottuk az idős honfitársainknak tett ígéretünket, megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, sőt visszaadtuk a tizenharmadik havi nyugdíjat is – fogalmazott a képviselő.
A fejlődés itt helyben is látható és tapasztalható, hiszen térségünkben iskolákat, óvodákat, bölcsődéket építettünk és bővítettünk az elmúlt időszakban, s így Csomádon is jelentős fejlesztések valósultak meg, például új orvosi felszerelést vásároltunk az egészségház eszközeinek fejlesztésére elnyert pályázati forrásokból, új kerékpárutat adtunk át és járdát építettünk, Ovi-sport pályát alakítottunk ki, fákat ültettünk, tehát a zöldterületek nagyságát is növeltük. „Már folyamatban vannak az M2-M3 összekötő út tervezési munkálatai, ez a közlekedésfejlesztés pedig Csomád mellett nemcsak az erdőkertesi, fóti és veresegyházi lakosoknak, hanem az egész térségnek igen nagy előrelépést jelent majd. Meggyőződésem, hogy ennek megépítésével újabb lendületet kaphat körzetünk fejlődése, és hiszek abban, hogy régiónk továbbra is hazánk legdinamikusabban fejlődő térsége marad majd. Továbbra is számíthatnak rám a körzetünkben élő autósok!” – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence.

(Csomádi Hírharang, 2022. május)




     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése