2023. május 31., szerda

Egyik beruházásból következik a másik

A Csomádi Hírharang című lap interjút közöl Tuzson Bence államtitkárral.

*

Egyik beruházásból következik a másik
Tuzson Bence: A kistelepüléseknek is be kell kapcsolódniuk a régió egyre pezsgőbb, friss, és egyre aktívabb vérkeringésébe, aminek köszönhetően helyben is érezhetővé válnak az elért eredményeink

Csomád is a nyertese lehet azoknak az infrastrukturális fejlesztéseknek, amelyekről nemrég folytattam alapos egyeztetést Pántya Józseffel, az útépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkárral – mondta el a lapunknak adott interjúban Tuzson Bence, településünk és térségünk országgyűlési képviselője, aki felidézte azt is, hogy a magyar kormány továbbra is azért dolgozik, hogy hazánk megerősödve kerüljön ki a jelenlegi feszült nemzetközi helyzetből. Mi azt szeretnénk, hogy béke legyen, most az a legfontosabb, hogy a szomszédságunkban háborúban álló felek minél előbb tárgyalóasztalhoz üljenek – tette hozzá. Tuzson Bence beszélt arról is, hogy számunkra, agglomerációs régióként különös jelentőségük van az útépítéseknek, az infrastrukturális fejlesztéseknek, mert nagyon sokan élnek Csomádon is olyanok, akik naponta ingáznak be a fővárosi munkahelyükre, majd pedig onnan haza, és fontos, hogy ők mindennap biztonságban tehessék meg ezt az oda-vissza utat. A képviselő szerint az összefogás erejében rejlik a lehetőségünk arra, hogy a fejlesztések révén együtt tegyük még jobbá régiónkat.

– A nemzetközi helyzet nem kedvező. Ön hogyan látja régiónk lehetőségeit, távlatait?
– Térségünk ereje az összefogásban rejlik, a régió országgyűlési képviselőjeként pedig nagyon örülök mindazoknak a terveknek, ötleteknek, amelyekről folyamatos egyeztetés zajlik a településvezetőkkel, így tehát köztük Klement Jánossal, Csomád polgármesterével is. A kreatív kezdeményezések egytől egyig mind azt jelzik számomra, hogy térségünk tele van tenni akarással, ötletekkel és kreativitással. Szépen szimbolizálja ezt itt, a közvetlen közelünkben épülő Dunakeszi Diáknegyed példája is, ahol jól haladnak a munkálatok, s ahol már a távhővezeték kiépítése van folyamatban. A területen belül a csatlakozási pont és a hőközpontok is kiépültek már. Minden ilyen fejlesztés újabb távlatokat nyit meg térségünk előtt, hiszen egyik beruházásból következik a másik, olyan lehetőségeket teremtve így, amelyek a teljes régió fejlődéséhez hozzájárulnak. A Dunakeszi Diáknegyed is egy olyan beruházás, amelyik térségünk egészének szempontjából fontos, hiszen gyermekeink jövőjét alapozza meg. Továbbra is az a meggyőződésem, hogy a jövőt építi, aki iskolákat épít, mi pedig az elért eredményeink között nagyon sok bölcsődei, óvodai és iskolai fejlesztést tudunk felmutatni. Az összefogás ereje teremt nekünk lehetőségeket arra, hogy a fejlesztések révén együtt tegyük még jobbá térségünket, és ily módon megőrizzük körzetünk országosan is kiemelt helyét, s továbbra is elmondhassuk magunkról, a miénk hazánk legdinamikusabb fejlődő régiója.
– Miért kaptak térségünkben kiemelt jelentőséget az elmúlt időszakban az oktatási-nevelési fejlesztések? 
– Valóban, nagyon sok energiát és munkát fektettünk térségünkben már az elmúlt években is az oktatási intézményeink fejlesztésére, bölcsődék, óvodák és iskolák felújítására, illetve újak építésére. Nem véletlenül alakult ez így, hiszen a miénk hazánk egyik legfiatalabb átlagéletkorú régiója, és a miénk az ország legnagyobb tankerülete, a legtöbb gyermekkel, ezért külön felelősség terhel bennünket, hogy biztosítsuk a felnövekvő nemzedékek számára a lehető legjobb oktatási-nevelési körülményeket. Higgye el nekem, ötgyermekes édesapaként mélységesen átérzem ennek jelentőségét. Nemrég egyeztettem Szabó Istvánnal, Pest Vármegye Közgyűlésének elnökével a régiónk településeit érintő aktuális ügyekről és az előttünk álló tervekről, hogy dinamikusan fejlődhessen továbbra is a körzetünk.
–  Ha jól veszem ki a szavaiból, akkor a feszült nemzetközi helyzet ellenére is jól haladnak a térségünkben folyamatban lévő fejlesztések?
– Nemcsak a folyamatban lévő beruházások haladnak jól a térségünkben, hanem az újabbak tervezése is. Több fejlesztésünk van folyamatban jelenleg is, és gyakorlatilag a választókerület összes településén most is dolgoznak a kivitelezők, a munka egy pillanatra sem állhat meg, és ezt a célt szolgálják a Pántya Józseffel, az útépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkárral folytatott megbeszéléseink is, amelynek központi témáját képezték a térségünket érintő infrastrukturális fejlesztések. Agglomerációs régióként nálunk különös jelentőségük van az útépítéseknek, az infrastrukturális fejlesztéseknek, hiszen nagyon sokan élnek Fóton is olyanok, akik naponta ingáznak be a fővárosi munkahelyükre, majd pedig a munkaidő leteltével onnan haza. Fontos, hogy ők mindennap biztonságban tehessék meg ezt az oda-vissza utat. A régiót érintő fejlesztések mind kiemelten pozitív hatással vannak az olyan kisebb települések életére is, mint Csomád, és különösen érezhetőek ezek hasznos hozadékai egy olyan agglomerációs közegben, mint a miénk, akár egészségügyről vagy oktatásról, esetleg a közlekedésről beszélünk. Mert mindezek révén kapcsolódhatnak be a kistelepülések a régió egyre pezsgőbb, friss, aktív vérkeringésébe, aminek köszönhetően helyben is érezhetővé válnak az elért eredmények.

(Csomádi Hírharang, 2023. május-június)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése