2024. január 1., hétfő

Újult erővel folytatódnak a beruházások

Tuzson Bence igazságügyi miniszter nyilatkozik a Fóti Hírnök című önkormányzati lapnak.

*

Újult erővel folytatódnak a beruházások
Tuzson Bence: Januárban ismét emeljük a nyugdíjakat, februárban pedig érkezik a tizenharmadik havi juttatás

Új lendülettel folytatódnak térségünkben az idén a beruházások, így például hamarosan megkezdik a tornasátor telepítését a Fóti Szabad Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium sportpályáján, erre a célra nyert el támogatást a napokban az intézmény, aminek köszönhetően télen-nyáron lehetőség nyílik majd a sportolásra, közösségi programokra – mondta el a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, városunk és térségünk országgyűlési képviselője, hazánk igazságügyi minisztere, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy „januárban ismét emeljük a nyugdíjakat, februárban pedig érkezik a tizenharmadik havi juttatás”.

„Ez egy olyan év lesz, amikor mi, magyarok, együtt, összefogva megint egy lépést tehetünk előre. Tavaly a szomszédos országban folyó háború hatásai begyűrűztek ugyan Magyarországra, de mi mégis szerencsések vagyunk, hiszen a mindennapjainkat békében és biztonságban tölthetjük. Az idei pedig a remény éve lesz” – mondta el a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, városunk és térségünk országgyűlési képviselője, hazánk igazságügyi minisztere. Kérdésünkre válaszolva beszélt arról is, hogy körzetünkben újult erővel folytatódnak ebben az esztendőben a beruházások, így például Fóton a Waldorf óvoda, általános iskola és gimnázium sportpályáján hamarosan felállíthatják a tornasátort, amelynek telepítésére érkezik támogatás városunkba. Ennek köszönhetően télen-nyáron lehetőség nyílik majd a sportolásra, közösségi programokra – tette hozzá a miniszter.
A munka megszakítás nélkül folytatódik a térség minden településén, így például a körzetünkhöz tartozó Csomádon, amellett, hogy a település tavaly, az év utolsó hónapjában járdaépítésre kapta meg a szükséges forrásokat, hamarosan új járművel dolgozhat a helyi polgárőr egyesület is a most elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően – folytatta Tuzson Bence. Mint mondta, a közeli Gödön elkezdődhet a meglévő úthálózat fejlesztése, erre ugyanis az előző év utolsó napjaiban már megkapta a várt támogatást a város. A képviselő beszélt arról is, hogy Erdőkertesen a Bárka óvoda épületén tetőcserére fordíthatják az elnyert támogatás összegét, Dunakeszin pedig a Krisztus Király Általános Iskola játszótér kialakításához szükséges eszközökre kapott forrásokat. A beruházások folyamatossága a fejlődés záloga – tette hozzá a miniszter, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy „januárban ismét emeljük a nyugdíjakat, februárban pedig érkezik a tizenharmadik havi juttatás. Megbecsüljük az időseket!”
Fóton három iskola diákjai kaptak ajándékba az év végén notebookokat, köztük a Fáy András és a Garay János általános iskola, valamint a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium tanulói – emlékeztetett a lapunknak adott nyilatkozatában a képviselő, aki szerint egyre inkább felértékelődik és előtérbe kerül az okoseszközök használata az oktatásban, ezért meggyőződése, hogy ehhez minden feltételt biztosítani kell a gyermekek számára. Okoseszközökön, alkalmazásokon keresztül érhető el a tanagyagok egy része, illetve az online feladatok – részletezte a miniszter –, ehhez pedig értelemszerűen alkalmazkodni kell, ebben segítünk, ezért nem is ez az első eset, hogy notebookokkal, laptopokkal támogattuk településeink iskolásait, hiszen már korábban is adtunk ajándékba oktatást, tanulást támogató eszközöket – mondta lapunknak Tuzson Bence, városunk és térségünk országgyűlési képviselője.
„Mivel még az év elején járunk, engedje meg, hogy itt, az idei első lapszámban megragadjam az alkalmat és ezúton is megköszönjem a fótiaknak az egész évben kitartó közös gondolkodást. Számítok a nagyszerű gondolataikra és javaslataikra az idén is, csakúgy mint eddig, mert nagyon sokat jelentenek számomra a kötetlen beszélgetések, és az itt élő emberektől kapott visszajelzések” – fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence.

(Fóti Hírnök, 2024. január)

Tuzson Bence igazságügyi miniszter, városunk és térségünk országgyűlési képviselője


     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése