2024. február 1., csütörtök

Újabb eszközbeszerzés Csomádon

Tuzson Bence igazságügyi miniszter nyilatkozik a Csomádi Hírharang című helyi lapnak.

*

Újabb eszközbeszerzés Csomádon
Tuzson Bence: A jövő hónaptól ingyenesen utazhatnak a tizennégy év alatti gyermekek a MÁV-VOLÁN járatain, vonaton, Volánbuszon és a HÉV-en is

A tizennégy év alatti gyermekek március elsejétől ingyenesen utazhatnak a MÁV-VOLÁN járatain, vonaton, Volánbuszon és a HÉV-en is – hívta fel a figyelmet a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, hazánk igazságügyi minisztere. Újabb jó hírünk van a csomádi sportkedvelőknek – tette hozzá –, a nemrég elnyert támogatásnak köszönhetően ugyanis a Csomádi Községi Sportkör eszközbeszerzésre fordíthatja az összeget, amelyből a sportpálya gyepének folyamatos jó minőségét fenntarthatja. Értékelése szerint a magyarok a Nemzeti Konzultáción nemet mondtak a migránsgettókra, a külföldi befolyásszerzésre, és igennel válaszoltak a békére, a gyermekeink védelmére.

Tuzson Bence beszélgetésünkben hangsúlyozta, hogy több újabb, most bevezetett intézkedéssel támogatja a kormányzat a magyar családokat. „Hogy csak egyet emeljek ki ezek közül: március elsejétől ingyenesen utazhatnak a tizennégy év alatti gyermekek a MÁV-VOLÁN járatain, vonaton, Volánbuszon és a HÉV-en is” – összegezte a lapunknak adott nyilatkozatában térségünk országgyűlési képviselője, aki felidézte azt is, hogy „január elsejével megemeltük a rendvédelmi dolgozók bérét, ami így több mint ötvenhatezer olyan embert érint, akiknek ezzel is megköszönjük az eddigi áldozatos munkáját. Ehhez tartozik az is, hogy csaknem egymilliónyian kaptak a múlt hónapban emelt összegű fizetést, decemberben ugyanis a minimálbér tizenöt, a garantált bérminimum pedig tíz százalékkal emelkedett – tette hozzá.
A magyar emberek a Nemzeti Konzultáción ismét felhatalmazták a kormányt érdekeik brüsszeli képviseletére – fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, hazánk igazságügyi minisztere. Mint mondta, az emberek az önrendelkezés és a függetlenség mellett tettek hitet, és a magyar kormányt felhatalmazták érdekeik képviseletére a további brüsszeli tárgyalásokon. A képviselő köszönetet mondott annak a több mint másfél millió embernek – köztük a csomádiaknak is –, aki ismét elmondta véleményét a legfontosabb aktuális kérdésekről.
Értékelése szerint a válaszadók elsöprő többsége hitet tett Magyarország szuverenitása, függetlensége mellett, egyúttal pedig a magyar emberek jelezték azt is, hogy „ők akarnak dönteni a saját sorsukról”, és nem szeretnék, hogy egy szűk brüsszeli elit határozza meg az életüket. Nyilvánvalóvá tették azt is, hogy „nem akarnak háborút, fegyvert küldeni és nem akarnak nyitott határokat” – tette hozzá. A képviselő hangsúlyozta azt is, hogy egy olyan egyértelmű és határozott megbízólevél a kormány számára a további brüsszeli tárgyalásokhoz az emberek felhatalmazása, amellyel meg tudja védeni a kabinet a magyar emberek akaratát is. Különösen fontosnak nevezte, hogy amíg Európában néhol „nem hallják meg az emberek hangját”, addig Magyarországon azt a kormány kérdésére mondhatják el az emberek, „nem kell az ajtókon dörömbölni”.
Kérdésünkre válaszolva Tuzson Bence beszélt arról is, hogy térségünkben folyamatosak a fejlesztések, „nem állunk meg”, a régió szinte minden településén újabb eszközbeszerzésekre lesz lehetőség a közeljövőben, illetve újabb beruházások kezdődhetnek. Mint mondta, amellett, hogy megkezdődik az egészségház építése Dunakeszin, „újabb jó hírünk van a csomádi sportkedvelőknek is: a most elnyert támogatásnak köszönhetően a Csomádi Községi Sportkör eszközbeszerzésre fordíthatja az összeget, amelyből a sportpálya gyepének folyamatos jó minőségét fenntarthatja”.
A csomádi sportélettel összefüggésben pedig nem hagyhatjuk szó nélkül Krizsán Xénia eredményeit sem, akire mindnyájan nagyon büszkék vagyunk – folytatta a képviselő –, a csomádi hétpróbázó ugyanis olyan kimagasló eredményeket ért el, hogy jelölést kapott az M4 Sporton Az év női sportolója díjra is. Ezzel együtt pedig Krizsán Xénia atlétika kategóriában immár második alkalommal nyerte el tavaly az év legjobb női sportolójának díját a Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségének szavazásán – tette hozzá Tuzson Bence. Nagyon sok sikeres versenyt és fényes győzelmeket kívánok Xéniának a jövőben is – fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában a miniszter.

(Csomádi Hírharang, 2024. február)



    

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése