2022. február 3., csütörtök

Hány alpolgármestere van ma Gödnek?

Pintér György, gödi önkormányzati képviselő bejegyzést tesz közzé a Gödiek nevű Facebook-csoportban.

*

Hány alpolgármestere van ma Gödnek?

A múlt heti testületi ülésen polgármester úr röviden utalt arra, hogy a bíróság döntött az alpolgármesterek leváltásának szabályossága, törvényessége tárgyában. Mint ismert, ezeket a döntéseteket Göd polgármestere a képviselő-testület nevében egyszemélyi döntésként hozta meg. Amikor rákérdeztünk, hogy mi a bírósági döntés tartalma, akkor Balogh Csaba a testületi ülésen azt mondta, hogy várjuk meg amíg az ítéletet megkapjuk írásban. Szomorú, hogy ennyivel „kiszúrta a szemünket”, mivel ő és a város jogi képviselője is ott volt az ítélet kihirdetésénél, tehát ennél azért többet is mondhatott, mondhattak volna.
Az eddig hallott információk alapján ami ténynek tekinthető az az, hogy 2022. január 25-én újabb tárgyalást tartott a Budapest Környéki Törvényszék a Kormányhivatal által kezdeményezett közigazgatási perben. A Bíróság a tárgyban ítéletet hozott, és a kifogásolt határozatokat hatálytalanította. Ez azt jelenti, hogy immár nem hatályos Fülöp Zoltán és Lőrincz László alpolgármesteri pozícióból történt leváltása, nem hatályos továbbá Hlavács Judit és Andrejka Zombor alpolgármesteri kinevezése, és ugyancsak nem hatályosak a Hlavács Judit és Andrejka Zombor alpolgármesteri tiszteletdíjáról szóló határozatok. Ugyanakkor Hlavács Judit még tegnap is alpolgármesterként küldött levelet, tehát feltehetően ellenkező tartalmú tájékoztatás hiányában alpolgármesternek tekinti magát. Gondolom, Andrejka Zombor szintúgy.
Tehát a feltett kérdésre az én válaszom az, hogy jelenleg munkajogilag bizonyosan négy alpolgármestere van Gödnek, azaz az önkormányzati választáson győztes szivárványos koalíció nyolc tagjából ma öten polgármesterek vagy alpolgármesterek…

Ui.: És a történet következő fejezete pedig arról fog szólni, hogy miután a gyakorlatban is hatályossá válik Hlavács Judit és Andrejka Zombor alpolgármesteri tisztségből történő felmentése, vajon a két visszahelyezett alpolgármester ilyen körülmények között szeretne-e alpolgármester maradni. Lőrincz László az előző ülésen elfogadta a sporttanácsnokká történő megválasztását. Ez erősen arra utal, hogy inkább ezt szeretné csinálni, mint az alpolgármesteri munkát. Fülöp Zoltán esetében is felmerül a kérdés, hogy ilyen előzmények után akar-e újra egy ilyen, a bíróság szerint is a joggal visszaélő főnököt magának.
Szóval, könnyen előállhat az a helyzet, hogy pár hét múlva már egy alpolgármestere sem lesz Gödnek…

Pintér György
(Gödiek, Facebook, 2022. február 3.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése