2022. február 1., kedd

A csomádiak közössége biztonságot ad tagjai számára

Tuzson Bence államtitkár nyilatkozik a Csomádi Hírharang című lapnak.

*

A csomádiak közössége biztonságot ad tagjai számára
Az összekötő út megépítése az egész térség számára nagy segítséget jelent majd – mondta lapunknak Tuzson Bence

Számíthatnak rám a körzetünkben élő autósok, azon dolgozom, hogy a közlekedés fejlesztése is tovább folytatódjon – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, miután online egyeztetést tartott Trenka Sándor tervezővel az M2-t az M3-al összekötő út tervezési munkálatairól. Mint mondta, a csomádi lakosok különösen nagy hasznát veszik majd ennek a beruházásnak, de velük együtt nemcsak az ugyancsak érintett fóti, veresegyházi és erdőkertesi lakosoknak kedvez majd az összekötő út megépítése, hanem az egész térség számára nagy segítséget jelent majd.

Minden, amit teszünk, azt a célt szolgálja, hogy olyan életet élhessenek az itt élők, amilyenre vágynak- fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, aki példaként említette, hogy középpontba kerültek az M2-M3 összekötő út tervezési munkálatai. Néhány napja egyeztetett Trenka Sándor tervezővel, és mint mondta, jelentős eredményeket értek el. Az egész régió szempontjából különösen fontos ez a fejlesztés, amelynek a csomádiak mellett a fótiak, veresegyháziak és erdőkertesiek veszik majd ugyan a legnagyobb hasznát, de emellett az egész környék fejlődésére is jelentős hatással lesz.
Büszke vagyok arra, hogy Pest megye 5-ös számú választókerületének országgyűlési képviselője lehetek immár nyolc éve – folytatta a képviselő, aki hozzátette még: „Azért dolgozunk, hogy a Csomádon, Csömörön, Dunakeszin, Erdőkertesen, Fóton, Gödön, Veresegyházon élők mindennapi életét jobbá, könnyebbé tegyük. Ennek köszönhető, hogy ma már térségünk az ország leggyorsabban fejlődő körzete. Régiónk lakói szeretnek itt élni, szorgalmas, összetartó közösséget alkotnak, és biztonságban érzik magukat, mert térségünk folyamatos fejlődése az emberek életében mindennap érezhető. Az itt élők stabil, tervezhető jövőt látnak maguk és gyermekeik előtt.”
Térségünk országos szinten is egyedi abban, hogy nálunk nagyon sok kisgyermekes család és fiatal él, a miénk a legnagyobb tankerület az országban, amelyben a legtöbb gyermek van – mondta el a képviselő, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy ez „rendkívül nagy öröm a számunkra, hiszen nem mindenhol mondhatják el azt, hogy a sok gyermeknek köszönhetően oktatási fejlesztésekre van szükség. A mi agglomerációs térségünkben pedig jelentős igény mutatkozott az oktatás további fejlesztésére, ezért bátran és eltökélten vágtunk bele ebbe a munkába, aminek már meg is lett az eredménye: térségünkben tizenöt iskolaberuházás már befejeződött, nyolc pedig folyamatban van.”
A csomádiak közössége egyébként is biztonságot ad tagjai számára – folytatta a képviselő, akit Lajtos János csomádi evangélikus lelkésszel megtartott találkozójáról is kérdeztünk. Mint mondta, egyetértettek abban, hogy az elmúlt években a településen magvalósított fejlesztések, mint például az új bölcsőde, az egészségház vagy a sportpark, mind az itt élők kényelmét szolgálják. A lelkész nemcsak a lelki hátországot biztosítja a hívőknek, hanem a község kulturális örökségének megóvásán, illetve a helyi közösség eseményeinek szervezésén is fáradozik – tette hozzá Tuzson Bence, aki maximálisan támogatja Lajtos János közösségépítő munkáját.
Ez is csak azt bizonyítja, hogy van mire büszkének lennünk – folytatta a képviselő –, hiszen iskolákat, óvodákat, bölcsődéket építettünk és bővítettünk a választókerületben az elmúlt időszakban. „Fejlesztettük a közlekedést: átadtuk az M2-es autóút régóta várt szakaszát, amelyet 2x2 sávosra bővítettünk, számos útszakaszt és járdát megújítottunk. Kényelmesebb vonatok járnak, elsőként nálunk álltak forgalomba emeletes motorvonatok. Számos bicikliút mellett megépítettük az EuroVelo6-os kerékpárutat. Megújítottuk az egészségügyi intézményeinket, sportlétesítményeket hoztunk létre. Kiemelten kezeljük környezetünk védelmét, településeink folyamatosan zöldülnek, szépülnek. Minden fejlesztésünk a körzetünkben élők kényelmét, a családok biztonságát szolgálja. Ötgyermekes édesapaként az egyik legfontosabb célom, hogy biztosítsuk a gyermekek biztonságát és támogassuk  a családokat” – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence.
A képviselő beszélt arról is, hogy gazdaságunk tavaly kiváló teljesítményt ért el, ennek az előnyeit pedig minden magyar családnak a saját zsebén kell éreznie. Mint mondta, most kapják vissza a gyermeket nevelő családok a tavaly befizetett személyijövedelem-adójukat az átlagbér szintjéig, és most folyósítják a tizenharmadik havi nyugdíjat is, most kapják meg a megemelt minimálbért és a szakmunkás minimálbért az érintettek, valamint az első szja-mentes bérüket a huszonöt évnél fiatalabbak. Gazdaságunk erősödésének köszönhetően olyan dolgok válnak kézzelfoghatóvá, amelyekért a magyar emberek és a magyar vállalatok sokat dolgoztak – nyilatkozta lapunknak térségünk országgyűlési képviselője.
Az a célunk, hogy a magyar gazdaság európai szinten is kimagasló teljesítményét mindenki, minden magyar család érezze – folytatta Tuzson Bence –, ezért például lehetővé tettük, hogy már hideg élelmiszereket is vásárolhassanak SZÉP-kártyával. Ennek köszönhetően a munkavállalók mostantól már a napi élelmiszer-vásárláshoz is fel tudják ezt használni – hívta fel a figyelmet a képviselő. Mint mondta, az egész kontinensen drasztikusan emelkednek az energiaárak, és ez kihat az európai élelmiszerek árára is. A februártól hazánkban érvényes élelmiszerárstop célja, hogy megvédjük a magyar embereket, és ne engedjük meg, hogy az európai áremelkedések begyűrűzzenek Magyarországra is – tette hozzá.
Továbbra is megvédjük a rezsicsökkentést, amivel a magyar emberek évente több százezer forintot takarítanak meg, és nem engedjük, hogy az egekbe emelkedjenek a benzinárak, ami az agglomerációban élők, így hát a csomádiak számára is különösen fontos – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence.

(Csomádi Hírharang, 2022. február)









     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése