2024. április 1., hétfő

Előtérben a gödiek igényei

Tuzson Bence igazságügyi miniszter nyilatkozik a Gödi Körkép című lapnak.

*

Előtérben a gödiek igényei
Tuzson Bence: A négyezer-hatszáz kilométeres Eurovelo6 kerékpárút, amelynek egyes szakaszait az elmúlt években több ütemben is fejlesztettük, ma már a környező országok nagyvárosaival köti össze Gödöt

Körzetünk minden településén folyamatosak a fejlesztések, megszakítás nélkül folytatódik a munka, ezt tapasztalhatják a gödiek is, hiszen jól halad az építkezés, hamarosan elkészül a Búzaszem iskola új tornacsarnoka, amelyik nem is csak a testnevelésórák megtartásához biztosít majd a jelenleginél sokkal jobb körülményeket az itt tanuló diákok számára – mondta el a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, városunk és térségünk országgyűlési képviselője, hazánk igazságügyi minisztere, aki hangsúlyozta azt is, hogy a tornaterem révén egyúttal egy új közösségi térrel is gazdagodik a település. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a város másik fontos oktatási intézményében, a Huzella Tivadar általános iskolában nemrég készült el a fűtéskorszerűsítés, és ennek az iskolának az idén nyáron felújítják a konyháját is.

Már folyamatban van Gödön a rendszámfelismerésre is alkalmas, a rendőrséghez közvetlenül bekötött térfigyelő kamerák telepítésének előkészítése, ami nagyban hozzájárulhat majd a közbiztonság fejlesztéséhez, illetve az esetleges biciklilopások megelőzéséhez – fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, városunk és térségünk országgyűlési képviselője, hazánk igazságügyi minisztere, aki nagyon fontosnak tartja azt is, hogy ma már elmondhatjuk magunkról, hogy a négyezer-hatszáz kilométeres Eurovelo6 kerékpárút-hálózat köti össze Gödöt, akárcsak a szomszédos Dunakeszit Béccsel, Pozsonnyal, Budapesttel és Belgráddal. Ennek a bicikliútnak a különböző hazai szakaszait az elmúlt években több ütemben, így itt helyben, Gödön is fejlesztettük, aminek köszönhetően a város bekapcsolódott Európa kerékpáros vérkeringésébe – tette hozzá a képviselő.
Kérdésünkre válaszolva Tuzson Bence beszélt arról is, hogy a közlekedésbiztonságot érinti, hogy nemrég felújították a Béke utat, s mint mondta, „az arra közlekedő olvasók naponta láthatják ennek eredményeit”.
Hamarosan egy újabb helyen kezdődnek meg a munkálatok Gödön – folytatta a képviselő –, ugyanis felújítjuk az Alapszolgáltatási Központ épületét, de említhetném akár azt is, hogy megújítottuk a Bozóky teret, ahol az idén százéves Jézus Szíve plébániatemplom áll, itt állítjuk fel az idén júliusban a névadó és templomépítő Bozóky Gyula szobrát. A neveleki részben folytatódott a Pacsi Park fejlesztése, a Kiserdőben megkezdődött fitneszeszközök telepítése, és előttünk áll a Kék Duna központ első ütemének megvalósítása is. Mindezzel párhuzamosan folytatódik a Huzella Kert fejlesztése, és városszerte épp ezekben a napokban újulnak meg a játszóterek is – sorolta a városban folyamatban lévő fejlesztéseket Tuzson Bence.
Hazánk igazságügyi minisztere lapunknak elmondta: „Képviselői munkámban mindig is hangsúlyoztam, hogy azokat a fejlesztéseket kell megvalósítanunk, amelyek itt helyben találkoznak a lakosság reális, valós igényeivel, így egyaránt fontosak a kevésbé látványos, kisebb beruházások is, amelyek hozzájárulnak az itt élő emberek hétköznapjainak és életminőségének jobbá tételéhez, körülményeik javításához. Ezért is tartom fontosnak, hogy Gödnek a törvényileg megszabott határidőn belül elfogadott költségvetése van, amely jelentős fejlesztésekre biztosít lehetőséget. Így például új aszfaltutakat építünk, valamint a meglevő szilárd burkolatú utakat is felújítjuk. A biztonságos közlekedéshez természetesen megfelelő járdahálózatra és közvilágításra is elengedhetetlenül szükség van, ezért jelentős járdaépítéseket és –felújításokat is tervezünk, valamint fejlesztjük, illetve korszerűsítjük a közvilágítást” – nyilatkozta lapunknak városunk és térségünk országgyűlési képviselője.

(Gödi Körkép, 2024. április)

Tuzson Bencét a Lámpás '92 Alapítvány gödi kézművesműhelyében Varga Zoltán, az alapítvány
elnöke kalauzolta


     

     

     

     

     

     

     

     

      

      

      

      

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése