2021. március 1., hétfő

Lehetőségünk van arra, hogy együtt tegyük jobbá régiónkat

Tuzson Bence államtitkár nyilatkozik a Csomádi Hírharang című lapnak.

*

Lehetőségünk van arra, hogy együtt tegyük jobbá régiónkat
Még az idén megújulhat Csomád mellett az Őrbottyán felé vezető út a Magyar Falu Útfelújítási Programban elnyert támogatással – mondta lapunknak Tuzson Bence

Hamarosan megújulhat a 2103-as út, aminek köszönhetően településünket elhagyva Őrbottyán irányában sokkal biztonságosabb és kényelmesebb lesz a közlekedés – közölte a jó hírt Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője, aki a lapunknak adott nyilatkozatában elmondta azt is, hogy a beruházást a Magyar Falu Útfelújítási Programban elnyert támogatásból tudják még az idén megvalósítani. Az aktuális fejleményekről és a hasonló, a térségünket érintő jó hírekről a politikus Facebook-oldalán folyamatosan tájékoztatja a lakosságot, ezért arra kéri a csomádiakat, hogy ha első kézből szeretnének információhoz jutni, akkor látogassák rendszeresen, és kövessék őt ezen a fórumon.

A választókerületemben több helyszínen is folyamatban vannak a közlekedésbiztonságot, valamint az utazók, az ingázók komfortérzetét, és persze az autósok kényelmét is szolgáló fejlesztések – mondta el a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, térségünk és településünk országgyűlési képviselője, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy Csomád mellett még az idén megújulhat a 2103-as út az Őrbottyán felé vezető szakaszon. Ez a beruházás a Magyar Falu Útfelújítási Programban valósulhat meg, két ütemben.
A politikus úgy értékelte, hogy lényegében a régió egészének jelenthet mostantól nagy megkönnyebbülést, előrelépést – és elsősorban biztonságosabb közlekedést –, hogy február második felétől már gyorsabban hajthatnak fel az autósok Dunakeszi és Fót között az M2-es Budapest felé vezető szakaszára. „Nemrég helyeztünk forgalomba két új sávot, és bízom benne, hogy ezzel a beruházással is megkönnyíthetjük a régiónkból a főváros felé közlekedők mindennapjait, így hát egy olyan fontos fejlesztést sikerült itt megvalósítanunk, amelynek a hasznát látják, és az előnyeit élvezhetik a naponta erre ingázó csomádiak is” – mondta lapunknak a képviselő. A választókerület közlekedési problémáiról és a lehetséges fejlesztésekről egyébként nemrég egyeztettem a szaktárcával, valamint a Magyar Közút Kft. és a NIF Zrt. képviselőivel, tehát hamarosan újabb beruházások várhatóak térségünkben mindannyiunk érdekében – tette hozzá.
Sokan és sokszor kérdeznek arról, hogyan tudjuk választókerületemben a megkezdett beruházásokat a járványhelyzet ellenére is megvalósítani – folytatta Tuzson Bence, aki hozzátette azt is, hogy erre konkrét válasszal tud szolgálni: „A megszokottnál óvatosabbnak kell lennünk, jobban oda kell figyelnünk a koronavírus miatt bevezetett járványügyi intézkedések betartására, de a munka nem állhat meg. A pandémia miatt ezekben a hetekben most a képviselői fogadóórákat is másképp kell megtartanom: az irodában ülve, online módon. Nagyon szerencsés körülménynek tartom azonban, hogy a választópolgárok Csomádon, Csömörön, Dunakeszin, Erdőkertesen, Fóton, Gödön és Veresegyházon is igen aktívak, a legutóbb is nagyon sokan bejelentkeztek és sok fontos kérdés hangzott el, így tehát lehetőségünk van arra, hogy együtt tegyük jobbá a választókerületet.” A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a Facebook-oldalán folyamatosan tájékoztatást ad a térségünkben zajló fejlesztésekről, ezért ennek olvasását, követését javasolja mindenkinek.
Csomádon is nagyon sok családnak jelenthet fontos segítséget, hogy azok a nagycsaládosok, akik legalább három gyermeket nevelnek, mostantól ingyenesen vehetik igénybe a bölcsődéket – mondta lapunknak adott nyilatkozatában a képviselő. Ez azt jelenti, hogy a gyermek a bölcsődében ingyenesen is étkezhet, így havonta, gyermekenként akár tíz-tizenhét ezer forinttal több maradhat a családok zsebében. Ha a nemzetközi példákat nézzük, akkor azt kell látnunk, hogy ilyen ingyenes bölcsődei lehetőség nem sok helyen van a világon, ebben tehát hazánk most ismét példát mutat Európának, az uniónak és kontinensnek egyaránt – fogalmazott Tuzson Bence, aki szerint ez mindannyiunknak okot adhat a büszkeségre.
Az, hogy mentesülnek a bölcsődei térítési díj megfizetése alól a három vagy több gyermeket nevelő szülők, Magyarországon sok családnak jelent segítséget, akárcsak az is, hogy bölcsődébe adhatják gyermekeiket – részletezte a politikus. Mint mondta, a kormány ezért bővíti a bölcsődei férőhelyek számát, emeli a bölcsődei dolgozók fizetését, és javítja a bölcsődék finanszírozását is.
Szorosan ehhez kapcsolódik, hogy még az idén kiírják azokat a fejlesztési forrásból megvalósuló pályázatokat, amelyeken keresztül támogatást adnak a munkahelyi bölcsődék létrehozásához – tért át a kérdéskör egy másik vonatkozására Tuzson Bence, aki reményét fejezte ki, hogy térségünkben is nagy lesz az érdeklődés az ilyen lehetőségek iránt, „mert ez a csomádi családok életét is megkönnyítheti”. Mint mondta, egy munkahelyi bölcsőde egy csoportjába legfeljebb hét gyermek járhat, de egy nagyobb munkahelyen működhet akár több csoport is. „Munkahelyi bölcsődéket nem olyan bonyolult dolog létrehozni és működtetni, mint hagyományos bölcsődéket, mert az előírások ebben az esetben nem olyan szigorúak. Mindenkit arra biztatok hát, hogy munkaadóként hozzon létre bölcsődét, a munkavállalókat pedig arra, hogy biztassák főnökeiket, a cégtulajdonosokat, alakítsanak ki ilyen csoportokat, hogy az alkalmazottak oda vihessék gyermekeiket, ha arra szükség van” – fogalmazott térségünk országgyűlési képviselője.

(Csomádi Hírharang, 20121. március)


A 2103-as út a felújítás előtt


    

     

     

     

     

      

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése