2021. március 1., hétfő

Útfejlesztések a biztonságos közlekedés érdekében

Tuzson Bence államtitkár nyilatkozik a Fóti Hírnök című lapnak.

*

Útfejlesztések a biztonságos közlekedés érdekében
Júliustól emelkedik a csecsemőgondozási díj, ezzel is növelni szeretné a kormány a gyermekvállalás előtt álló fiatalok mozgásterét – mondta lapunknak Tuzson Bence

A rendszeresen erre közlekedők már régóta várták annak a két új sávnak a megnyitását, amelyet február közepén adtunk át a forgalomnak az M2-es útnál, vagyis a fóti–dunakeszi csomópontnál – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence, térségünk és városunk országgyűlési képviselője. Mint mondta, a most megnyitott sávval igyekeztek megkönnyíteni a Fót irányából a főváros felé haladó autósok mindennapjait. Szerinte így egy olyan fontos fejlesztést sikerült itt megvalósítani, amelynek a hasznát látják és az előnyeit élvezhetik a környékbeli településeken élő és naponta erre járó ingázók is. A politikus beszélt arról is, hogy a kormányzat a gyermekvállalás előtt álló fiatalok mozgásterét is növelni szeretné a huszonöt évnél fiatalabbak személyijövedelemadó-mentességének bevezetésével és a csecsemőgondozási díj emelésével is.

Egy nagy lépést sikerült megtennünk térségünk közlekedésfejlesztésében azzal, hogy az M2-es útnál, a fóti–dunakeszi csomópontnál, vagyis a MOL-kútnál a minap megnyithattunk egy új sávot, ami segíti a közlekedést nemcsak Fót irányában, de a másik oldalon, a felhajtásnál is – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője, aki ezzel kapcsolatban hangsúlyozta a közlekedésbiztonság fontosságát is. Mint mondta, a választókerületben több helyszínen is folyamatban vannak az utazók, az ingázók komfortérzetét, és persze az autósok kényelmét is szolgáló fejlesztések.
A politikus úgy értékelte, hogy lényegében a régió egészének jelenthet mostantól nagy megkönnyebbülést, előrelépést – és elsősorban biztonságosabb közlekedést –, hogy február második felétől már gyorsabban hajthatnak fel az autósok Dunakeszi és Fót között az M2-es Budapest felé vezető szakaszára. Itt ugyanis nemrég helyeztek forgalomba két új sávot. „Bízom benne, hogy ezzel a beruházással is megkönnyíthetjük a Fót irányából a főváros felé közlekedők mindennapjait, így hát egy olyan fontos fejlesztést sikerült itt megvalósítanunk, amelynek a hasznát látják és az előnyeit élvezhetik a környékbeli településeken élő és naponta erre járó ingázók is” – mondta lapunknak a képviselő.
Tuzson Bence hozzátette, hogy ugyancsak február közepe óta fontos változások történtek az M2-es sebességkorlátozásában is a Dunakeszi és az M0 közötti szakaszon: Dunakeszi irányában száz, a főváros felé pedig kilencven kilométeres óránkénti sebességre emelték a megengedett gyorsaságot. „Vezessünk figyelmesen és vigyázzunk egymásra” – fogalmazott a politikus, aki beszélt arról is, hogy az idén kiírják azokat az országos szintű pályázatokat, amelyek révén térségünk települései munkahelyi bölcsődék létrehozásához nyerhetnek el támogatást. A gyermekvállalás előtt álló fiatalok mozgásterét is növeli kormányzat a huszonöt évnél fiatalabbak személyijövedelemadó-mentességének bevezetésével, és a csecsemőgondozási díj emelésével is – folytatta a képviselő, aki felhívta a figyelmet arra, hogy 2022 januárjától a pályakezdők huszonöt éves korunkig szja-mentességet élveznek.
Az idén júliustól pedig emelkedik a csecsemőgondozási díj – tette hozzá Tuzson Bence, aki ezt példázva említette, hogy amennyiben huszonöt év alatt vállal egy nő gyermeket, akkor ő a szülés utáni fél évben a bruttó keresetét kapja majd meg támogatásként.

(Fóti Hírnök, 2021. március)


Tuzson Bence az M2-es útnál



     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése