2019. január 31., csütörtök

„A közösség egészének válik majd hasznára”

Az Erdőkertesi Napló című lap január-februári kettősszámának nyilatkozik Tuzson Bence államtitkár.

*

„A közösség egészének válik majd hasznára”
Tuzson Bence: A családok és az iskolák voltak az elmúlt évek legnagyobb nyertesei, és az idén csatlakozhatnak hozzájuk a kisvállalkozók is

Januártól egy átlagos nyugdíj éves szinten negyvenkétezer forinttal emelkedik – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence, a Pest megyei 5. számú választókerület országgyűlési képviselője, aki szerint az elmúlt időszakban jelentős fejlesztési eredményeket sikerült elérni Erdőkertesen. A politikus beszélt arról is, hogy milyen beruházások felkarolását támogatja az idei tervek közül, s mint mondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a kormányzati intézkedések helyi szinten is találkozzanak a lakosság igényeivel. Mint mondta, a bevezetett kedvezményeknek köszönhetően az adózók az idén mintegy tízmilliárd forintot spórolhatnak meg.

Megtiszteltetésnek tekintem, hogy immár ötödik éve vagyok a térség országgyűlési képviselője – mondta lapunknak Tuzson Bence. A politikus munkatársunknak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek kormányzati munkájának központi eleme volt a családok megerősítése anyagi és erkölcsi értelemben egyaránt, s ebben a felfogásban folytatja tevékenységét a kabinet az idén is. Ennek egyik legfontosabb példájaként említette, hogy januártól havi negyvenezer forintra emelkedett a kétgyermekesek családi adókedvezménye, amit most már a várandósság kilencvenegyedik napjától azok a családok is igénybe vehetnek, akiknél még nem született meg a második gyermek. Ennek az intézkedésnek a kedvező hatásait máris érzékelhetik a kisgyermekeket nevelő erdőkertesi családok is. Mint a képviselő elmondta, tavaly kétéves bérmegállapodást fogadtak el, amelynek értelmében az idén januártól és a jövő év elejétől is nyolc-nyolc százalékkal emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege. Ez azt jelenti, hogy a minimálbér bruttó összege 149 000 forint, a garantált bérminimum bruttó összege pedig 195 000 forint lesz – tette hozzá.
Tuzson Bence szerint az a legfontosabb, hogy ezeknek a kormányzati intézkedéseknek a hasznát és a pozitív hatásait a hétköznapi életükben is megérezzék az emberek, vagyis helyben, a kistelepüléseken is kézzelfogható eredményeket hozzanak. Így például Erdőkertesen az elmúlt időszakban felújították a Géza utcát és megépült a Béke utca, a tervek között pedig több fontos fejlesztés szerepel erre az évre is.
A naponta ingázók munkába járását könnyíti meg és teszi komfortosabbá, hogy megkezdődik a vasúti vonalon lévő állomásépületek felújítása. Ez a szakasz Fóttól Csomádon, Veresegyházon és Erdőkertesen át egészen Vácig halad, tizenhat megállóhellyel, amelyek közül összesen nyolc található a Pest megyei 5. számú választókerületben. Néhány hónapon belül várhatóan elkezdődhet a kivitelezés.
Ehhez kapcsolódva a képviselő hozzátette még, hogy egy olyan agglomerációs környezetben, mint amilyen a mi választókerületünk is, rendkívül fontosak az útépítésék, hiszen ha mindazok, akik a fővárosban dolgoznak, sokkal gyorsabban érhetnek haza a munkahelyükről, sokkal több időt tölthetnek el a családjukkal. Ebben a tekintetben is fontos döntések várhatók a következő időszakban. Ezért is szeretném megköszönni minden erdőkertesi lakosnak, aki időt szánt arra, hogy kitöltse tavaly, az év végén a konzultációs kérdőíveket, hogy ezzel is segítette a munkánkat – mondta Tuzson Bence, aki hozzátette még azt is, hogy jelenleg is folyamatban van a beérkezett válaszok kiértékelése, és várhatóan februárban már be is jelenthetik az első olyan intézkedéseket, amelyeket ezekre alapozva hoznak meg.
Erdőkertesen történtek fontos lépések az oktatási intézmények szükséges fejlesztésének előkészítése érdekében is – fogalmazott lapunknak nyilatkozva a képviselő. Véleményem szerint a jövőt építi az, aki iskolát épít – mondta –, ezért meggyőződésem, hogy minden ilyen kezdeményezés a közösség egészének válhat a hasznára. A családok és az iskolák voltak az elmúlt évek legnagyobb nyertesei, ugyanis hazánk nemzetközi összehasonlításban is kimagasló, példamutató lépéseket tett egy családbarát ország megteremtése felé. Ha pedig a családok erősödnek, akkor Magyarország és Erdőkeretes is erősödik – hangsúlyozta a politikus. Kiemelte azt is, hogy soha ennyi gyermek nem jutott még ingyenes tankönyvhöz és gyermekétkeztetéshez, mint ebben az időszakban, és ez is abból a szemléletből ered, hogy Magyarország a családpolitikai intézkedéseket választotta a demográfiai kérdések megoldására, és nem a bevándorlást. Emellett pedig megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, sőt, az idén januártól egy átlagos nyugdíj éves szinten negyvenkétezer forinttal emelkedik, és csökkentettük a kisvállalkozók adóterheit is. Így már elmondhatjuk, hogy az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon a legalacsonyabb a társasági adó, a kormány pedig több speciális adózási formát is kínál a vállalkozásoknak. Az 2019-es évnek a kisvállalkozók is a nagy nyertesei lehetnek, ugyanis négymillió forinttal nőtt az áfamentesség bevételi határa. Az adózók mintegy tízmilliárd forintot spórolhatnak az idén – mondta el a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence.

(Erdőketresi Napló, 2019. január-február)

Tuzson Bence


     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése