2021. január 1., péntek

Tovább bővülnek a népszerű családtámogatási programok

Tuzson Bence államtitkár nyilatkozik a Fóti Hírnök című lapnak.

*

Tovább bővülnek a népszerű családtámogatási programok
Olyan helyzetbe hozzák a vállalkozásokat, hogy minél több embernek munkát tudjanak adni – mondta lapunknak Tuzson Bence

Nem kell majd Dunakeszire vagy Vácra ingázniuk a fótiaknak egy-egy vizsgálat elvégzésére, ha elkészül az az új egészségügyi központ, amelynek építési engedélyét tavaly, az év végén adta ki a Pest megyei kormányhivatal – mondta lapunknak Tuzson Bence. Térségünk országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy ez is szépen igazolja azt, hogy térségünkben Fót a legnagyobb ütemben fejlődő települések egyike. Mint mondta, minden energiájával azon dolgozik majd a továbbiakban is, hogy ez a következő években is így maradjon. Szerinte városunkban is nagyon sok család életét könnyíti majd meg, hogy januártól elindult Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja, júliustól pedig megemelik a félévesnél fiatalabb gyermeket nevelő édesanyák támogatását. A megfelelő kormányzati intézkedésekkel a vállalkozásokat hozzák olyan helyzetbe, hogy lehetőleg minél több embernek munkát tudjanak adni – mondta lapunknak Tuzson Bence.

A tervek szerint a háziorvosi és a gyermek háziorvosi rendelők mellett szakrendeléseket, nőgyógyászatot, ultrahangot és labort is kialakítanak Fóton abban az új egészségügyi központban, amelynek építési engedélyét tavaly, az év végén adta ki a Pest megyei kormányhivatal – mondta el a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy az új intézményben lehetőség lesz infúziós kezelésekre, fizioterápiára, fogászati ellátásra, de ebben az objektumban kap majd helyet a védőnői szolgálat és egy gyógyszertár is. Az új szolgáltatások mellett természetesen a már meglévők is bővülnek, s így a továbbiakban nem kell majd Dunakeszire vagy Vácra ingázniuk az itt élőknek egy-egy vizsgálat elvégzése miatt – emelte ki a képviselő.
Magyarországnak egyetlen nagy tervéről sem kellett lemondania a járvány miatt – folytatta Tuzson Bence, aki példaként említette a családtámogatási és az otthonteremtési programok folytatását. Mint mondta, most a megfelelő kormányzati intézkedésekkel a vállalkozásokat kívánják olyan helyzetbe hozni, hogy minél több embernek tudjanak munkát adni. Az olyan, a gazdasági élet számára megterhelő időszakokban, mint amilyen most a koronavírus-járvány miatt világszerte kialakult, nem adót kell emelni, ahogyan a baloldal szorgalmazza, hanem kedvezőbbé kell tenni a jogszabályi környezetet a vállalkozások számára: minél kevesebb közteher van a vállukon, annál több embernek képesek munkát, biztos álláshelyet, megélhetést adni – hangsúlyozta a képviselő.
Az elmúlt év végén új szakaszba lépett a koronavírus-járvány elleni védekezés azzal, hogy megérkeztek az első oltóanyag-szállítmányok Magyarországra – mondta a politikus, aki szerint azonban ezzel még mindig nem lehet feladni a védekezést. Mindenkitől azt kérjük, hogy a járvány lassítása és az egészségügyi rendszer működőképességének megőrzése érdekében továbbra is tartsa be a higiénés szabályokat és a járványügyi intézkedéseket – fogalmazott Tuzson Bence. A járvány kezdetétől arra vártunk, hogy a kutatók kifejlesszék a speciális védelmet jelentő, mindenki számára elérhető védőoltást, amellyel a járványt meg lehet állítani – tette hozzá.
Meggyőződésem, hogy Fóton is nagyon sok család életét könnyíti majd meg, hogy júliustól megemeljük a félévesnél fiatalabb gyermeket nevelő édesanyák támogatását – mondta lapunknak a képviselő, aki hangsúlyozta azt is, hogy térségünkben településünk a legnagyobb ütemben fejlődő közösségek egyike. S bár gazdasági szempontból tavaly nehéz évet zártunk, a pályázati lehetőségeknek köszönhetően mégis sikerült emelni a szolgáltatások színvonalát. Ezért szeretném kiemelni, hogy a választókerületemben elért eredményeinkben, a sikereinkben jelentős szerepe van azoknak az együttműködő polgármestereknek is, akik szakértelmükkel, segítő hozzáállásukkal támogatták a munkámat, hiszen Fót jelentős gyarapodása elképzelhetetlen lenne konstruktív együttműködés nélkül – fogalmazott Tuzson Bence. Mint mondta, a jelentős kormányzati támogatások elérhetővé tételénél a legfontosabb szempont eddig is az itt élő emberek igénye, a családok életminőségének javítása volt, és ez így lesz a jövőben is. Szerinte ugyanis ezáltal tudják jobbá és kényelmesebbé tenni kicsik és nagyok mindennapi életét.
A politikus elmondta, hogy a kormány a koronavírus-járvány alatt is kiemelten támogatja a családokat, nem szűkíti, hanem épp ellenkezőleg: bővíti a családtámogatásokat és az otthonteremtési programot. Tuzson Bence beszélt arról is, hogy a kormányzati munkában az idén tovább folytatódnak azok a kezdeményezések, és kiszélesednek azok a kedvezmények, amelyekkel a gyermekeket nevelő családokat kívánja megerősíteni a kabinet. Példaként említette, hogy februártól egy újabb elemmel bővül a nagyon népszerű otthonteremtési program. Mint mondta, a jövő hónaptól otthonfelújítási kölcsönt kínálnak azoknak, akiknek nincs elég önerejük ahhoz, hogy az otthonfelújítási támogatással élni tudjanak.
A politikus ugyanakkor emlékeztetett arra is, hogy január elsején kezdődött Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja: az idén már támogatást vehetnek igénybe azok is, akik felújítják otthonukat. A felújítási költségek felét – vagy legfeljebb hárommillió forintot – pedig támogatásként utólag megkaphatják. Bízom abban, hogy az új kölcsön még több fóti család számára biztosít majd lehetőséget otthona felújítására – tette hozzá a képviselő, aki a lapunknak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a kormánynak az otthonteremtési programmal az a célja, hogy minél biztonságosabb és jobb körülmények között várhassák és nevelhessék gyermekeiket a magyar családok.

(Fóti Hírnök, 2021. január)


Tuzson Bence és Vass György

 
Az új rendelő látványterve


     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése