2020. január 9., csütörtök

Megtisztelő felkérést kapott Tuzson Bence

Tuzson Bence államtitkár nyilatkozik a Dunakanyar Régió című lapnak.

*

Megtisztelő felkérést kapott Tuzson Bence
Új feladatairól, valamint a kormány családvédelmi akciótervének bővítéséről nyilatkozott lapunknak az országgyűlési képviselője

A kormányzati munka politikai koordinációját erősíti mostantól Tuzson Bence államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője. Erre a feladatra Orbán Viktor miniszterelnök kérte fel. Az új megbízatásához tartozó feladatokat a politikus a lapunknak adott nyilatkozatában úgy értékelte, hogy egyfajta koordinációs, összehangoló szerepkört tölt majd be a továbbiakban: egy kormányzaton belül többféle ilyen tevékenységre van szükség. Példaként említette, hogy a szervezési koordináció alapvetően a Miniszterelnökséget vezető miniszter feladata, „én pedig mostantól kormányzati államtitkárként az ágazatokat összehangoló politikai koordinációs tevékenységbe kapcsolódok be annak érdekében, hogy – úgymond – az aprómunka is jobban menjen. A lényeg, hogy az adott döntéseknél alaposabban vizsgáljuk meg, hogy azok összhangban vannak-e a kormányzati célkitűzésekkel. Ennek érdekében leginkább az egyes államtitkárokkal fogok együtt dolgozni.”
Amikor megjelenik egy miniszteri rendelettervezet, és annak nyomán elindul egy jogszabály-alkotási folyamat, akkor részletesen, alaposan meg kell vizsgálni, hogy a formálódó intézkedés megegyezik-e a központi irányvonallal – folytatta a képviselő, aki hozzátette még azt is, hogy ilyen beosztás eddig nem volt a kormányban: „A kormányzás tökéletesítése folyamatos feladat. A miniszterelnök pedig azért kért fel engem erre, mert úgy látja, hogy ezen a területen is van még mit erősíteni. A feladatot nagyon megtisztelőnek tartom és örömmel fogadtam el a felkérést.”
Tuzson Bence lapunknak elmondta, hogy a kormányzás fő irányai nem változnak, tehát a gazdaság és a családpolitika megerősítése marad továbbra is előtérben, mert ezt tekintik a legfontosabb feladatnak.
A korábbi megbízatási területén eddig elvégzett munkáját úgy összegezte, hogy a közigazgatásban sikerült lerakni az egyszerűsítés alapjait, komoly folyamatok indultak el, most a törvényi változások végrehajtásán a sor.
Térségünk országgyűlési képviselője új feladatai mellett kitért azokra a kormányzati támogatásokra is, amelyek a családok további megerősítését szolgálják. A családvédelmi akcióterv tavaly július elsején indult és olyan kedvezményes lehetőségeket kínál a fiatal házasoknak, mint a Babaváró hitel vagy az autóvásárlási támogatás, de népszerűek a különböző otthonteremtési kedvezmények is. Országos szinten igen nagy segítséget jelentenek a magyar családoknak a családvédelmi akcióterv januártól életbe lépett újabb intézkedései is – folytatta a lapunknak adott nyilatkozatában a képviselő, aki úgy értékelte, hogy a nagyszülői gyed és a négy- vagy többgyermekes anyák személyijövedelemadó-mentessége is sok embert, kiterjedt családokat érint. Fontos hangsúlyoznunk, hogy a visszajelzések szerint nagyon sokan örülnek annak, hogy 2010 óta – tehát immár tizedik esztendeje – számos olyan intézkedést vezettünk be, amely a családok megerősítését szolgálja – fogalmazott a politikus.
A négy- vagy többgyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentességének köszönhetően minden olyan anya, aki legalább négy gyermeket nevel, vagy korábban a saját háztartásában már felnevelt, mostantól mentesül a személyijövedelemadó-fizetési kötelezettség alól – ismertette az intézkedés részleteit Tuzson Bence. Mint mondta, az adómentesség – amely hazánkban csaknem negyvenezer anyát érinthet évente – párhuzamosan érvényesíthető a családi adókedvezménnyel.
A nagyszülői gyed bevezetése révén a még nem nyugdíjas nagyszülők is jogosulttá válhatnak a gyermekgondozási díjra, ha vállalják, hogy részt vesznek unokájuk gondozásában, nevelésében, amíg a szülők dolgoznak – fogalmazott a politikus, aki hozzátette még, hogy a nagyszülői gyed havi összege legfeljebb a mindenkori minimálbér kétszeresének hetven százaléka lehet. Ez az idén 225 288 forintot jelent, de ha több unokára vigyáz a nagyszülő, akkor ennek az összegnek a többszörösét is megkaphatja – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője.

(Dunakanyar Régió, 2020. január 9.)

Tuzson Bence


     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése