2022. január 1., szombat

A partnerség és az együttműködés áll a sikereink hátterében

Tuzson Bence államtitkár nyilatkozik a Csomádi Hírharang című lapnak.

*

A partnerség és az együttműködés áll a sikereink hátterében
A nagyszülők nemzedéke, vagyis a nyugdíjasok is részesülnek a magas gazdasági növekedés eredményeiből – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence

Csomádon az elmúlt időszakban egészségház épült, megújult a templom, elkészült a bicikliút, kiépült a Táncsics és az Irtvány utca, megvalósult a sportpark, új járda épült a Kossuth Lajos úton, megújult az őrbottyáni út, bölcsőde épült, kész az Ovisport pálya – kezdte a felsorolást Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, amikor arra kértük, adjon egyfajta értékelést az utóbbi években megvalósult legfontosabb helyi fejlesztésekről. Nagy eredménynek tekintem, hogy ma már büszkén mondhatjuk el magunkról, hogy régiónk az ország legdinamikusabban fejlődő térsége, hazánk húzóereje – tette hozzá a képviselő.

Fontos előrelépésnek tekintem, hogy Csomádon megépült a bicikliút a község és a vasútállomás között, ami azért is fontos, mert agglomerációs régióként az egyik legnagyobb kihívást itt helyben a közlekedés infrastruktúrájának fejlesztése jelenti – fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, aki kiemelten kezel minden ügyet és lehetőséget, amely ennek az ágazatnak a fejlesztését szolgálja. Mint mondta, az M2-M3 összekötő út megépítése elsősorban a veresegyházi, csomádi, erdőkertesi és fóti lakosoknak lesz különösen fontos. A térség lakóival közös munkánk eredménye az is, hogy átadtuk az M2-es autóút régóta várt szakaszát, amelyet 2x2 sávosra bővítettünk – nyilatkozta a képviselő.
Tuzson Bence úgy értékelte, hogy mindezek a fejlesztések nem valósulhattak volna meg a kiváló partnerség és az együttműködés nélkül, amit a helyi vezetőkkel sikerült kiépíteni, illetve a közösség, a fejlődés, a biztonság és a jövő érdekében elvégzett következetes munka nélkül. A képviselő beszélt arról is, hogy az elmúlt években többször is volt alkalma itt helyben meggyőződni arról, hogy Csomádon az emberek milyen fontosnak tartják a kultúránk és a hagyományaink megőrzését, ami hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy megvédjük az együttműködésben, közösen elért eredményeinket. Mint mondta, láthatta azt is, hogy a Csomádon megszervezett különböző rendezvények milyen pozitív energiákat mozgatnak meg a közösségben, ezért ezen az úton kell továbbhaladni az elkövetkezőkben is.
A legkisebbeknek, vagyis a gyermekeknek kedvez, hogy a Magyar Falu Program keretéből két, a játszótereinket érintő komplex fejlesztést valósítunk meg Csomádon kormányzati támogatással – mondta a képviselő, amikor a tervezett fejlesztésekről kérdeztük. Egészen más jellegű, kegyeleti kérdés, hogy felújítjuk a temetőt és közvetlen környezetét – tette hozzá –, ezekre a beruházásokra nyolcmillió forintos támogatást sikerült szereznünk.
Tuzson Bence hangsúlyozta: „Azon túlmenően, hogy megerősítjük a közösséget, eltökélt szándékunk továbbra is a magyar családok támogatása: gazdaságunk tavaly repülőrajtot vett, s ennek köszönhető az is, hogy az idén február 15-ig visszatéríthetjük a gyermeket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót. Ugyancsak adóvisszatérítésben részesülnek a gyermeket nevelő kisvállalkozók is. A jövő hónapban tehát csaknem kétmillió magyar szülő kapja meg az szja-visszatérítést, ami összességében hatszázmilliárd forintot jelent, ennyi pénzt juttatunk vissza a családok kasszájába. Ugyanakkor januártól már nem kell személyijövedelem-adót fizetniük a huszonöt év alatti fiataloknak, ezzel is segítjük a pályakezdésüket. A nagyszülők nemzedéke, vagyis a nyugdíjasok is részesülnek a magas gazdasági növekedés eredményeiből: a tavaly kifizetett, minden eddiginél magasabb összegű nyugdíjprémium után most februárban a teljes tizenharmadik havi nyugdíjat biztosítjuk számukra. Ez pedig azt jelenti, hogy két és fél millió magyar nyugdíjas kapja meg ezt a juttatást” – nyilatkozta Tuzson Bence.

(Csomádi Hírharang, 2022. január)






     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése