2022. január 1., szombat

Megerősödve tervezhetik jövőjüket a veresegyházi családok

Tuzson Bence államtitkár nyilatkozik a Veresi Krónika című lapnak.

*

Megerősödve tervezhetik jövőjüket a veresegyházi családok
A közösség, a fejlődés, a biztonság és a jövő érdekében elvégzett következetes munka áll az elmúlt időszakban elért eredményeink mögött – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence

Veresegyházon az elmúlt időszakban sportcsarnok és gimnázium épült, fejlesztettük az iskolát, megújul az állomás, megvalósult a bringapálya, elkészült a sportpark, korszerűsítettük a szennyvíztisztítót, megújult a főút, megépült a templom, bicikliparkoló létesült, bővül a református iskola – sorolta Tuzson Bence, városunk és térségünk országgyűlési képviselője, amikor arra kértük, emelje ki, mely helyi fejlesztéseket tartja az utóbbi évek legfontosabb eredményeinek. 

Az idén újult erővel folytatjuk a munkát, jól haladnak az M2-M3 összekötő út építésével kapcsolatos feladatok, ami térségünkben elsősorban a veresegyházi, csomádi, erdőkertesi és fóti lakosoknak lesz különösen fontos – hangsúlyozta a képviselő, majd felhívta a figyelmet arra is, hogy az év végén a kormány elfogadta a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát, és ennek köszönhetően ez határozza meg régiónk kötöttpályás közlekedésfejlesztéseit, ami a veresegyháziakat is jelentős előnybe hozza majd.
Örömmel jelentem be minden kedves veresegyházi lakosnak a legfrissebb eredményünket, miszerint a kormány tavaly december végén elfogadta a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát, ami egy olyan, előretekintő fejlődési utat jelöl ki, amelyhez hasonló még soha nem készült ebben az országban – hangsúlyozta a dokumentum jelentőségét Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője. Mint mondta, a konkrét programok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a régióban élő, tanuló és dolgozó embereknek tovább javuljon az életminősége, „márpedig azt hiszem, hogy mindannyian egyetértünk abban, hogy a biztonságot, valamint az utazás, a napi munkába járás, vagyis az ingázás körülményeit komfortosabbá tevő fejlesztések közös érdekeinket szolgálják”.
Agglomerációs régióként az egyik legnagyobb kihívást itt helyben a közlekedés infrastruktúrájának fejlesztése jelenti – fogalmazott lapunknak Tuzson Bence. Mint mondta, az M2-M3 összekötő út megépítése elsősorban a veresegyházi, csomádi, erdőkertesi és fóti lakosoknak lesz különösen fontos. A térség lakóival közös munkánk eredménye az is, hogy átadtuk az M2-es autóút régóta várt szakaszát, amelyet 2x2 sávosra bővítettünk – nyilatkozta a képviselő.
Tuzson Bence szerint a városunkban megvalósított fejlesztések, legyen szó közlekedésről, egészségügyről, oktatásról vagy sportról, mind a kiváló partnerségnek köszönhetőek: „Egy település a fejlődés mentén, a jövőbe tekintve, a közösség építése által erősödik. De csak az a település képes erőssé válni, amelynek vezetője össze tudja fogni a közösséget. Köszönet ezért Pásztor Béla polgármester úrnak. Nagyon komoly munkát végzett Veresegyházon, megalkotta azokat a terveket, amelyek végül oda vezettek például, hogy egy páratlan, irigylésre méltó sportcsarnokkal gazdagodott a város. Örülök annak, hogy évekkel ezelőtt megismerhettem, és büszke vagyok arra, hogy nagyszerű, mindig előremutató együttműködés alakult ki közöttünk, amely a város érdekét szolgálja. De bevallom a kedves veresi olvasóknak: amellett, hogy egy nagyon jó partner a tervek megvalósításához, atyai jóbarátra is leltem Pásztor Béla polgármester úrban. Én így tekintek rá, ilyen a mi viszonyunk” – mondta lapunknak Tuzson Bence.
A képviselő beszélt arról is, hogy a kormányzatnak továbbra is az egyik legfontosabb célja a magyar családok megerősítése: „Gazdaságunk tavaly repülőrajtot vett, ennek köszönhető az is, hogy az idén február 15-ig visszatérítjük a gyermeket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót. Ugyancsak adóvisszatérítésben részesülnek a gyermeket nevelő kisvállalkozók is. Ugyanakkor januártól már nem kell személyijövedelem-adót fizetniük a huszonöt év alatti fiataloknak, ezzel is segítjük a pályakezdésüket. Mi megbecsüljük az időseket, ezért is volt különösen fontos számunkra, hogy a nagyszülők nemzedéke, vagyis a nyugdíjasok is részesüljenek a magas gazdasági növekedés eredményeiből. A tavaly kifizetett, minden eddiginél magasabb összegű nyugdíjprémium után most februárban a teljes tizenharmadik havi nyugdíjat biztosítjuk nekik. Ahogy eddig is, ránk számíthatnak a jövőben is” – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence, aki szerint mindezek az intézkedések hozzájárulhatnak ahhoz is, hogy itt helyben, a veresegyházi családok is megerősödve, biztonságban tervezhessék jövőjüket.

(Veresi Krónika, 2022. január)




     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése