2022. január 12., szerda

Az RTL Klub honlapja tudósítást közöl egy furcsa pulai bűncselekményről.

*

Rejtélyes birkabelező rém garázdálkodik Isztrián

Egy Pula melletti falu lakói hónapok óta találnak megcsonkított birkatetemeket, és a nyomok emberi elkövetőre utalnak. Az eseteket a rendőrség és az állat-egészségügyi hatóság is vizsgálja.

A horvátországi Pula melletti Sikici (Šikići) falucska lakóinak idegeit egészen furcsa és visszataszító esetek borzolják: birkák kibelezett, megcsonkított tetemeit hagyja valaki a település környékén már hónapok óta.
Az első tetemet a helyiek tavaly nyáron találták meg: az állat lábát összekötözte valaki, és bedobta a cserjésbe, a belső szerveit pedig egy műanyag zsákban a holttest fölé akasztotta. A helyiek állatorvoshoz fordultak, hogy eltávolítsa a maradványokat, azonban az eset nem maradt egyszeri, októberben, decemberben és január első napjaiban is megcsonkított juhtetemekbe botlottak.
Egy helyi polgár, Dragica Žufić beszélt először a Glas Istre című lapnak az esetről, elmondva, hogy a település lakói számára komoly problémává vált a dolog. A hölgy utóbb a horvát RTL-nek nyilatkozva is megerősítette: komolyan aggasztják őket a tetemek és a fákra lógatott belsőségek.
Az ő férje még tavaly augusztusban talált rá az első felakasztott „csomagra”, majd néhány nappal később egy tetemre, illetve a föléje függesztett birkagyomorra. Akkor döntött úgy, hogy fotókat készít a helyszínen. Dragicát elsősorban az aggasztja, hogy a tetemekre olyan helyeken bukkannak, ahol gyermekek is járnak, illetve hogy a kutyák is bele-belemarnak a maradványokba, és akár fertőzéseket is terjeszthetnek.

Szándékos félelemkeltés?

Az esetet a rendőrség és az állatorvosi felügyelőség is vizsgálja, de magyarázattal senki sem tud szolgálni. A helyi vadászokat is értesítették, ők azonban határozottan állítják, hogy az ilyesminek a vadászathoz semmi köze nincs, csak „beteg ember követhet el ilyesmit”. Egy pszichiáter szerint mindaddig nem lehet minősíteni a tettet, illetve megfejteni, hogy mi motiválta a tettest, amíg nem derül ki, hogy ki az elkövető, azt azonban leszögezte: így csak akkor üzenhet bárki, ha az üzenő célja az undor- és félelemkeltés.
A helyiek szerint elképzelhető, hogy valaki a megcsonkított tetemekkel „üzen” egy helyi állattartónak, akit talán így próbál meg a tettes elüldözni a környékről. Mások azt feltételezik, hogy a tettes a szomszédságot akarja költözésre bírni, hiszen vonzó építési területről van szó, alig tíz percnyire a turisták körében igencsak népszerű Pula belvárosától.
De olyanok is akadnak, akik szerint egyszerűen egy beteg ember abnormális tettével szembesülnek a helyiek.

(RTL Klub, 2022. január 12.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése