2023. július 14., péntek

Tisztelt Tulajdonosok!

Deák Andrea bejegyzést tesz közzé a Gyakorló u.4/c-f nevű facebook-csoportban.

*

Tisztelt Tulajdonosok!

Megérkezett a Jegyzőtől a törvényességi felhívás (lásd lejjebb)!
Az első oldalon felhívják a Társasház figyelmét több tennivalóra. A közös képviselőnek kell a közgyűlés meghívójában napirendi pontként meghirdetni, a tulajdonosoknak pedig szavazni szükséges a dokumentumban jelzett témákról.
A Társasház működése jogszabálysértő az alábbi kivonat szerint:
– „… a közös képviselő jogszabálysértő módon került megválasztásra, valamint újraválasztásra, ezért a közgyűlésnek közös képviselőt kell választania…”.
– A vizsgált közgyűlési anyagok esetében „a szavazás eredménye nem felel meg a valóságnak”,
– Két vizsgált közgyűlés során „(az egyhangú szavazások kivételével) egyik határozat esetében sem állapítható meg a szavazás eredménye, illetve a jegyzőkönyvben rögzített eredmény nem felel meg a valóságnak”.
– „A közgyűlés a Számvizsgáló Bizottság tagjai megbízásának lejártát követően nem választott újra három tagot, sérti a THt 27 §(2) bekezdését, valamint az Alapító okirat L) pont 15. és 17. bekezdését”. (Mandátumuk lejárt 2021. május 30-án.)
– A tetőventilátorok cseréjével kapcsolatban „a közgyűlési kötelezettségvállalás hiányában tett megrendeléssel a közös képviselő túllépi a feladatkörét, amit sérti a Tht 43 § (1) bekezdés a) pontját is.”
– „Amennyiben a jogi képviselő igénybevételéről nem született közgyűlési határozat, akkor a közös képviselő túllépte a feladatkörét…”
– „Amennyiben a gondnok – fizetési kötelezettséget eredményező – alkalmazásáról nem a közgyűlés döntött, akkor ez sérti a Tht. 28.§ (1) C) pontját, valamint a közös képviselő túllépte ….. meghatározott feladatkörét.”
– „A szavazás eredményének megállapításával kapcsolatos jogszabálysértés az 1. pontban került kifejtésre, miszerint az nem a tulajdoni hányadok szerint történik, ami sérti a Tht. 38 § (1) bekezdését és a 39 § (1) bekezdés e) pontját.”
– „….megállapítható, hogy a nyilvántartásban a szavazás eredménye eltér a jegyzőkönyvben foglaltaktól…”
– „A 17/2022. (III.21) közgyűlési határozat …..ezért is jogszabálysértő”.

Nekünk, tulajdonosoknak, érdekünk minél nagyobb arányban részt venni a közgyűlésen, hiszen az, hogy törvényt, Alapító Okiratot és SZMSZ-t sértő esetek történnek a házban, amelyeket a Jegyző megállapított, a tulajdonosnak nemcsak problémája, de felelőssége is, amennyiben nem tesznek ellene.

Valószínűleg több tulajdonos kétségbe vonta azokat a posztokat, hozzászólásokat, amelyek a társasház működtetésével kapcsolatban kerültek eddig a csoportba. A vizsgálat alapján sajnos látható, hogy ezek megalapozottak voltak. Azoknak tulajdonosoknak, akik merték vállalni azokat a témákat, amelyekben tájékoztatták a tulajdonosokat, gyanakvó, kételkedő és firtató hozzáállást kellett tanúsítani, ha úgymond fel akarták göngyölíteni a problémákat. Ennek meg is lett az eredménye, a Jegyző alaposan „elkaszálta” a társasház működését/működtetését. A közgyűlésen többektől elhangzik, hogy vannak olyan tulajdonosok, akik mindent megkérdőjeleznek, sok dolgot nem hisznek el, és mások számára még a legnyilvánvalóbb dolgokat is leellenőrzik. Látható, erre szükség volt. Sajnos sokan úgymond szabad kezet adtak a közös képviselőnek, amelynek a legfőbb oka talán az, hogy nem ismerik a jogaikat és jóhiszeműségből rábízzák az üzemeltetést valaki olyanra, aki szerintük hozzáértő, és fizetnek neki a szolgálataiért. Ez magában hordozza annak lehetőség, hogy a tulajdonos akarata ellenére kiszolgáltatott helyzetbe kerüljön, ezért a legfontosabb lépés, hogy ismerjük meg jogainkat és személyesen vegyünk részt a közgyűléseken, hiszen az ott elhangzottak alapján változhat az előzetes elgondolásunk egy-egy témában. Amennyiben kérdésük van, tegyék fel, igyekszünk megválaszolni. (A Jegyző anyaga a fájlok közé is felkerül.)

(Facebook, 2023. július 14.)














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése