2023. július 14., péntek

Gyors és hatékony igazságszolgáltatás

Tuzson Bence államtitkár nyilatkozik a Dunakanyar Régió című lapnak.

*

Gyors és hatékony igazságszolgáltatás
Tuzson Bence: A körzetünkben zajló fejlesztések valós igényeket elégítenek ki

Az összes megkezdett fejlesztésünk zavartalanul folytatódik tovább körzetünk minden településén – fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, aki augusztus elsejétől a magyar kormány igazságügyi minisztereként folytatja munkáját. Mint mondta, új megbízatásában is érvényesíteni kívánja, hogy az Európai Unióban megmaradjanak a nemzeti hatáskörbe tartozó területek, és ne egy kontinentális birodalomban gondolkozzunk, hanem továbbra is azonos jogokkal rendelkező nemzetállamok egységes szövetségéről beszéljünk. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Dunakeszi Diáknegyed építése nemcsak helyben, a dunakeszieknek fontos, ugyanis tulajdonképpen az egész körzetünk ennek az intézménynek a vonzáskörébe tartozik majd, tehát ugyanúgy járhatnak ide Csomádról, Csömörről, Erdőkertesről, Fótról, Gödről és Veresegyházról is tanulók.

Természetesen minden megkezdett fejlesztésünk tovább folytatódik a körzetünk összes településén – fogalmazott a kérdésünkre adott válaszában Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, aki augusztustól a magyar kormány igazságügyi minisztereként folytatja munkáját. Mint mondta, hatalmas megtiszteltetésként élte meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felkérte erre a feladatra, és minden erejével azon lesz, hogy a magyar emberek biztonságát, mindennapi életét szolgálja. A képviselő beszélt arról is, hogy a vezetése alatt a minisztérium fókuszába Magyarország jogi szuverenitásának védelme kerül majd, mert úgy látja, hogy az utóbbi időszakban épp a szuverenitásunk állt többször is támadás alatt. Különösen fontos, hogy az Európai Unión belül a nemzeti hatáskörbe tartozó területek megmaradjanak, és ne egy európai birodalomban gondolkozzunk, hanem továbbra is azonos jogokkal rendelkező nemzetállamok egységes szövetségéről beszéljünk – tette hozzá.
Az Igazságügyi Minisztérium élén a másik fontos feladatának az ítélkezési gyakorlat áttekintését tartja, ugyanis szerinte a jogszolgáltatásnak mindig az emberek szempontjait kell a legfontosabbnak tartania. „Fontos, hogy a bíróságok függetlenségének megőrzése mellett tovább fejlődjön a gyors és hatékony igazságszolgáltatás, úgy, hogy az emberek számára egy világos joggyakorlat alakuljon ki. Miniszterként egyeztetést kezdeményezek erről a bírósági rendszer képviselőivel, és ennek megfelelően, hogyha szükséges, akkor lehetséges jogalkotási eszközökkel is beavatkozni” – mondta lapunknak Tuzson Bence.
Amikor a térségünkben zajló fejlesztésekről kérdeztük, a képviselő kiemelte, hogy nálunk zajlik az ország jelenlegi legnagyobb oktatási beruházása, a Dunakeszi Diáknegyed építése, s mint mondta, rendszeresen kijár a helyszínre, folyamatában követi a munkálatokat. „Nemcsak Dunakeszin, de meggyőződésem, hogy térségünk egészében – Csomádon, Csömörön, Erdőkertesen, Fóton, Gödön és Veresegyházon is – alig akad olyan család, amelyet valamilyen szinten ne érintene ez a beruházás, nemcsak gyermekei, de unokái, rokonai, szűkebb vagy tágabb családja, közelebbi vagy távolabbi hozzátartozói révén. S hiszem azt is, hogy bárkit lendülettel és energiával tölthet fel, amikor azt látja, hogy milyen tempóban halad az építkezés, milyen modern környezetben tanulhatnak majd az ide járó diákok” – fogalmazott Tuzson Bence. Ugyanilyen lendületet látok Gödön is, ahol májusban egyértelműen a változásra, a közös gondolkodásra, a közösségre, a jövő építésre voksoltak a helyiek – folytatta a képviselő –, a megválasztott polgármesterrel, Kammerer Zoltánnal pedig új távlatok nyílnak meg a város előtt, hiszen ő egy kitartó ember, aki tudja, hogy mit jelent a komoly munka, és erre fényesebb bizonyítékot, mint az olimpiai érmei, felesleges is volna keresnünk. Kammerer hatalmas lendülettel vetette bele magát a feladatokba, és már most, alig néhány hónap alatt is olyan sikereket, eredményeket ért el, amelyekre korábban nem volt példa a városban – tette hozzá Tuzson Bence.
Kérdésünkre válaszolva a képviselő beszélt arról is, hogy fontos fejlesztések zajlanak a közeli Erdőkertesen, ahol nemrég írták ki a közbeszerzési eljárást a bölcsődefejlesztési programra, amivel egy valós lakossági igényt elégítenek ki. Mint mondta, a bölcsőde kiviteli terve elkészült, sőt, már az építési engedélyt is megkapta. „Az erdőkertesi Fő út 187-es számú ingatlanon felépülő intézményben jövőre már ötvenkét kisgyermeknek juthat férőhely. Nem kevésbé fontos azonban az sem, hogy a település több pontján is építkezések kezdődtek: több helyen is gyalogátkelőhelyek kialakításával teszik biztonságosabbá a közlekedést, több száz méteren járdák épülnek, illetve bicikliutakat hoznak létre, többek között, nagyon sokak igényét kielégítve egészen a vasútállomásig is” – tette hozzá a képviselő.
Nagy-nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy egy ennyire dinamikusan fejlődő régiónak lehetek az országgyűlési képviselője – összegezte a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence.

(Dunakanyar Régió, 2023. július 14.)




     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése