2022. április 27., szerda

[A Magyar Írószövetség Könyvtárában a Muravidék Baráti Kör Egyesület...]

Dupka Gyrgy bejegyzést tesz közzé Facebook-profilján.

*

2022. 04. 27. A Magyar Írószövetség Könyvtárában a Muravidék Baráti Kör Egyesület (elnöke: Ruda Gábor) szervezésében sor került a Muravidék 33-34 – Trianon-szám és a Kárpátalja – oktatás, kultúra, hitélet és nyelvi folyamatok című kötet bemutatójára. Az első körben Győrffy Sándor főszerkesztő a megjelent szerzők (Végh Tamás, Dörömbözi János, B. Tóth Klára és mások) társaságában a kulturális folyóirat publikációit mutatta be, akik tanúbizonyságot tesznek a  megcsonkított haza iránti szeretetükről, ragaszkodásukról., amelyekben itt-ott a remény hangja is megszólal.
A rendezvény második részében a Kárpátaljával kapcsolatos gyűjteményről Székely András Bertalan szociológus, a kötet egyik szerkesztője a kárpátaljai magyarság sorskérdéseivel foglalkozó írásokra hívta fel a jelenlévők figyelmét. A gyűjtemény szerzői: Szabó Palócz Attila, Kovács András, Dupka György,  András Hanga,  Nick Ferenc, dr. Radvánszky Ferenc, Weinrauch Ferenc Márió OFM, Kissné dr. Kovács Adrienne, Veronika Irén, Vlajk Gabriella. Közülük a megjelent dr. Dupka György író, történész,  András Hanga magyarságkutató, Kissné dr. Kovács Adrienne néprajzkutató fejtette ki a kárpátaljai magyarsággal kapcsolatos gondolatait.
Közreműködött a beregszászi  Deák Alexandra színművésznövendék, aki többek között elszavalta Szabó Palócz Attila: Kárpátaljai capriccio című költeményét. A rendezvényt  megtisztelte mások mellett  a beregszászi Csornyij Dávid költő is.

Fotó-krónika: Fuchs Andrea.

(Facebook, 2022. április 27.)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése