2022. március 3., csütörtök

Dorosz Dávid gödi támogatói nyomtak csak igent a zöldterületek csökkentésére és Szijjártó Péter jó ismerősének terveire

 A Térségi Tények című honlap Dorosz Dávid és támogatóinak politikai magatartásáról értekezik.

*

Dorosz Dávid gödi támogatói nyomtak csak igent a zöldterületek csökkentésére és Szijjártó Péter jó ismerősének terveire

Vajon miért támogatták a magukat ellenzékinek tartó képviselők egy nyíltan jó kormányzati és fideszes kapcsolattal rendelkező gazdasági társaság gödi térnyerését? Egyeztettek erről Dorosz Dáviddal és pártjaikkal?

A mai képviselő-testületi ülésen tárgyalta az önkormányzat Fülöp Zoltán alpolgármester úr előterjesztését, amelyben a volt Pólus Hotel területének további beépítését kezdeményezte.
Lőrincz László a körzet képviselője felvetette, hogy egy ilyen mértékű beépítés engedélyezése előtt kérdezzék meg a lakosságot, mivel a 15,5 méter magas épületek, jelentős mértékben csökkenő zöldterületek és jelentős mértékben megnövekvő beépítési arányok hosszútávon érintik a lakosságot.
Lőrincz utalt a Dunakeszin pár éve végbement vélemény nyilvánító népszavazásra, ahol Dunakeszi-alsó lakosai elutasították egy sportcsarnok építését a településrész szomszédságában.
A képviselők közül a zöld párti Dorosz Dávid támogatói támogatták a beépítést és a terület átminősítését. Név szerint: Balogh Csaba, Vajda Viktória, Hlavács Judit, Andrejka Zombor, Fülöp Zoltán és Szilágyi László. A képviselők többsége nem támogatta az előterjesztést, így az nem került elfogadásra.
Ez az a beruházás, amit a Cordys Palace kíván Gödön végrehajtani, ez az, amit tavaly nyáron már Balogh Csaba is megpróbált áterőszakolni a testületen, akkor szó szerint a beruházó által írottakat nyújtotta be a testületen, neki sem sikerült, ahogy most Fülöp Zoltánnak sem.
Egy, a golfpályával foglalkozó blog összeszedte a tudnivalókat az ügyről.
Még 2019-ben, de már Balogh Csaba polgármestersége idején megvásárolta a volt Pólus Hotelt a Cordys Palace Kft., Miskolcról.
A Kft. egyik tulajdonosa az a Green Plan Energy Környezetvédelmi Kft., amelynek tulajdonosa és ügyvezetője a kormányzati körökben igen jól mozgó Plachy László, aki egyben a Cordys Palace ügyvezetője is.
A Plachy érdekeltségébe tartozó cégek eddig közel 4,5 milliárd forint állami támogatást kaptak az elmúlt években.
Dorosz Dávid hű támogatója, Hlavács Judit blogjában írt a Cordys ügyéről:
Az állítja Hlavács Judit, hogy „A tanulmányterv már 2020 szeptemberében beérkezett az önkormányzathoz, azonban a veszélyhelyzetben a képviselő-testületi online tanácskozások alkalmával nem alakult ki olyan kompromisszumos álláspont, amely alapján Balogh Csaba polgármester saját hatáskörben döntést hozott volna.”
Ezzel szemben az igazság az, hogy 2020 szeptemberében nem volt veszélyhelyzet. Az igazság az, hogy 2020 őszén számtalan testületi ülés volt, amin egyszer sem merült fel a Cordys által benyújtott rendezési terv módosítás.
Veszélyhelyzet 2020. novemberétől volt.
Az állítja Hlavács Judit, hogy „Ugyanakkor az elfogadhatatlan (és ebben, azt hiszem, a testület mind a 12 tagja egyetért), hogy a változtatást nem csak a szálló telkére kérik, hanem a vételi joggal érintett 6324/1-re is. – vagyis az iparvágányon túli, védett területen is 25%-os beépíthetőséget képzelnek el, 15,5 m építménymagasságú épülettel.”
Már hogy a viharba érthet egyet mind a 12 tag, kedves Judit? 12-ből legalább egy a láp beépítését szeretné, hiszen indítványozta annak átminősítését (Balogh Csaba polgármester).

(Térségi Tények, 2022. március 3.)



Megnövelt beépítés arányok



Szijjártó Péter és Plachy László Kazincbarcikán Fotó: Borsos Mátyás/KKM/Szijjártó Péter/Facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése