2022. március 25., péntek

Békében, nyugalomban és biztonságban akarunk továbbra is élni

A Dunakanyar Régió című lap interjút közöl Tuzson Bence államtitkárral.

*

Békében, nyugalomban és biztonságban akarunk továbbra is élni
Tuzson Bence: Páratlan ez az összefogás, példaértékű, ahogyan a körzetünk segít a bajbajutottakon

Minden egyes nap azért dolgozunk, hogy az itt élő kicsik és nagyok békés mindennapjait szebbé és jobbá tegyük, minden fejlesztésünk a körzetünkben élők kényelmét, a családok biztonságát szolgálja, és számomra ez a legfontosabb – fogalmazott a lapunknak adott interjúban Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, akivel Dunakeszin, az adománygyűjtő ponton találkoztunk, amikor a szomszédos országból érkező menekültek számára készítették össze a segélycsomagokat. Mint mondta, mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megőrizzük Magyarország békéjét és energiaellátásának biztonságát. A képviselő hangsúlyozta, hogy nem engedik meg, hogy a háború árát a magyar emberekkel fizettessék meg. A választókerületünkben szervezett adománygyűjtésről szólva hozzátette azt is, hogy aki ezekben a napokban Ukrajnából érkezik hazánkba, biztos lehet abban, hogy Magyarországon barátok fogadják.

– Hetek óta zajlik az adománygyűjtés választókerületünk minden településén. Mennyire elégedett az eredményekkel?
– Az ukrajnai háború kitörése után azonnal megkezdtük az adománygyűjtés szervezését, és a térség országgyűlési képviselőjeként büszke vagyok arra, hogy Csomád, Csömör, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Göd és Veresegyház lakossága, az itt élők egy emberként mozdultak meg, hogy segítséget nyújtsanak. Ennek köszönhető az is, hogy már több segélyszállítmányt útra indítottunk a településeinkről. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki bekapcsolódott az akcióba! Különösen fontos ez, mert most zajlik Magyarország történelmének egyik legnagyobb humanitárius akciója. Itt a környéken is számos ponton gyűjtünk adományokat: településvezetőkkel, helyi vállalkozókkal egyeztetettem, körzetünk minden településén szervezett keretek között gyűlnek az adományok.

– Segítünk a háború elől menekülőkön, de a szomszédos országban zajló események gazdasági hatásait mennyire fogjuk megérezni?
– Mindent megteszünk a magyar emberek biztonságáért, és kiemelt jelentősége van annak is, hogy a tavaly repülőstarttal újraindult gazdaságunk remek eredményeit meg tudjuk őrizni. Magyarországnak ki kell maradnia a szomszédságunkban folyó háborúból, éppen ezért nem küldünk magyar katonákat Ukrajnába, a háborús övezetbe. Sem katonákat, sem fegyvereket nem küldünk a szomszédos országba, aki ilyet követel, az emberéleteket, a békénket teszi kockára. Meggyőződésem, hogy aki ezekben az időkben is külföldi érdekeket szolgál, az pontosan tisztában van azzal, hogy a magyar emberek biztonságát veszélyezteti. Azt sem engedjük meg, hogy a háború árát a magyar emberekkel fizettessék meg. Ez számunkra elfogadhatatlan.

– Mégis vannak olyan hangok, amelyek azt követelik például, hogy zárjuk el az orosz gázcsapokat. Ön szerint a jelenlegi helyzetben elfogadható lenne egy ilyen lépés?
– Nem, semmiképp. Ez egy különösen veszélyes és felelőtlen javaslat, amely veszélybe sodorná a rezsicsökkentést és jelentősen növelné a családok terheit. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megőrizzük Magyarország békéjét és energiaellátásának biztonságát, ugyanakkor pedig megvédjük a rezsicsökkentést is!

– A jelenlegi helyzetben is meg tudja őrizni térségünk azt a kiemelt teljesítményét, miszerint már évek óta mi vagyunk Magyarország legdinamikusabban fejlődő régiója?
– Mi kitartunk a megfontolt döntések mellett, és nem hagyjuk magunkat belekényszeríteni felelőtlen lépésekbe. Nemcsak országos szinten, de itt helyben is meg kell őriznünk a stratégiai nyugalmunkat. Továbbra is az a cél, hogy a mi körzetünk legyen hazánk legdinamikusabban fejlődő régiója. A napokban tettük le a Dunakeszi Diáknegyed alapkövét Dióssi Csaba polgármesterrel. Magyarország legnagyobb középiskolai beruházásának köszönhetően sok helyi és környékbeli diáknak is színvonalas és korszerű oktatást biztosít majd ez az intézmény. Fóton megújult a Waldorf iskola, és jól halad az óvoda építése is, amelynek már állnak a falai, a munkálatok folytatására pedig épp most nyert száztízmillió forintos támogatást az intézmény. Az a célunk, hogy az ide járó több száz gyermek egy modern iskola falai között tanulhasson. De említhetném Fóton a hamarosan elkészülő sportnegyedet is, a sportcsarnokot, és az annak közvetlen környezetéhez kapcsolódó fejlesztéseket. Csomádon azt tartjuk nagyon fontosnak, hogy tovább haladjon az utak felújítása. Visszatérve az oktatáshoz, külön büszkeséggel tölt el, hogy hamarosan újra egyetemi várossá tesszük Gödöt, ahol a most, március 28-án újra megnyíló Huzella Kertben három egyetem és egy kutatóközpont együttműködésének köszönhetően újraindul a felsősokú oktatás. Ugyancsak Gödön új, huszonnégy tantermes általános iskolát építünk, a közeli Csömörön pedig tizenhat tantermes lesz az új intézmény. Építkezés folyik jelenleg is a gödi Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol jól haladnak a tornacsarnok, illetve a település új közösségi terének munkálatai, a helyszínen már a munkagépek dolgoznak. Veresegyházon tovább folytatjuk a Kálvin Téri Református Általános Iskola bővítését, Erdőkertesen pedig hamarosan kezdődik a bölcsődeépítés. Minden egyes nap azért dolgozunk, hogy körzetünkben, a „béke szigetén” kicsik és nagyok nyugodt mindennapjait szebbé és jobbá tegyük.

(Dunakanyar Régió, 2022. március 25.)

Tuzson Bence országgyűlési képviselő


     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése