2017. október 5., csütörtök

Megtaláltuk a kulcs helyét!

A Családi Kör a Képhistóriák című rovatában közli Szabó Palócz Attila jegyzetét.

*

Megtaláltuk a kulcs helyét!
A különös üzenet két éve, 2015 nyarán keletkezett


Nem várt sikerrel szerepelt az idén nyáron a Szabad Magyar Szó internetes felületén, A nap fotója című rovatunkban közreadott felvétel, amelyet a múlt hónapban lapunkban is bemutattunk (A kulcs helye, Családi Kör, 2017. szeptember 14.), s mint akkor már mondtuk is, az internetes humor útvesztői kifürkészhetetlenek… Bizony, hogy azok!
S az internetes humor útvesztőit játjuk most tovább, már csak azért is, mert még augusztusban jelentkezett szerkesztőségünknél a fénykép eredeti feltöltője is, aki a világhálón közkinccsé tette ezt a furcsa kis remeket, s ezért már akkor úgy döntöttünk, hogy még egy bőrt lehúzunk/lenyúzunk a témáról. J
Mint kiderült, a felvétel és a rajta látható különös üzenet két éve, 2015 nyarán keletkezett. Az olvasónktól megkapott újabb fényképen pedig immár a híressé vált rózsafát is meg tudtuk mutatni, amelynek tövénél kezdődik a sóder, ami alatt pedig van egy nejlon…
Az „ajtónyitó eszköz” rejtekhelyét így már sokkal egyszerűbb megtalálni… Немде?
A sajátságosan vajdaságias tikosítással megfogalmazott üzenet szerepelt nyereményfeladványunkban is, amelyet oromi olvasónk, Sándor Ibolya így oldott meg: „Figyelem! Arra (ara) az esetre, ha ti(k) előbb jönnétek (gyünnétek), az ajtónyitó eszköz el van rejtve a rejtekhelyre. A rejtekhely a következő: a rózsafa mellett, ahol kezdődik a sóder, van alatta nejlon, oszt a nejlon alatt lesz az ajtónyitó eszköz. Remélem, tudtok cirillül (tyirilül) mert (mer’) ha nem, nem mész be. Mi(nk) majd jövünk (gyüvünk) olyan nyolc-kilenc táján. Szevasz!”
A helyes megfejtésért könyvjutalmat kap:
Kanyó Hajnalka, Kúla;
Kovács Tibor, Királyhalom;
Sándor Ibolya, Orom.
Gratulálunk! Kérjük nyerteseinket, akik még nem tették meg, hogy postacímüket a könyvek kézbesítéséhez küldjék el a szpray@gmail.com címre.
Bízunk benne, hogy olvasóink is legalább olyan frenetikusan szórakoztak, mint a felvételünkön látható társaság ezen a kiránduláson, amelyet – reményeink szerint – örök emlékként őriz meg emlékezetében, az akkor gyűjtött emlékekkel együtt!
És a rózsafának is hosszú boldog életet kívánunk!

(Családi Kör, 2017. október 5.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése