2021. június 1., kedd

Egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugati pályaudvaron

A gödi TüKörkép című lap tudósítást közöl a Nyugati pályaudvar üzemszünetéről.

*

Egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugati pályaudvaron

A MÁV június 19-től július 17-ig kiemelt karbantartásokat végez a pályaudvari vágányhálózaton, ezért ebben az időszakban a Nyugatiba nem érkeznek, és onnan nem indulnak vonatok, ami különösen érzékenyen érinti azokat a gödi ingázókat, akik rendszeresen ezen az útvonalon utaznak. A vasúttársaság közleményéből kiderült, hogy a száznegyvennégy éves Nyugati pályaudvar műszaki állapota és műemléki értékének megóvása, valamint a vasúti forgalomban betöltött kiemelt szerepe miatt halaszthatatlanná vált az épületegyüttes tetőszerkezetének mielőbbi rekonstrukciója.
Az átfogó pályakarbantartás érinti az esztergomi, a szobi, a veresegyházi, a ceglédi, debreceni, a szegedi és a lajosmizsei vonalak, valamint az S36-os jelzésű járatok utasforgalmát, így tehát térségünket is. A MÁV a jelzett időszakban a Volánbusz bevonásával igyekszik megkönnyíteni az utazást, így a cég járatain elfogadják a vasúti bérleteket is az azokon  megjelölt településeket érintő vonalakon.
A Budapesti Közlekedési Központ is közölte, hogy a pályaudvar karbantartásának idején – június 18-tól július 18-ig – a csatlakozó vonalain, és más meghatározott járatain elfogadja a vasúti bérleteket és a nemzetközi jegyeket. A BKK ugyanakkor – az utasforgalomtól függően – vizsgálja a járatsűrítés lehetőségét is, és szükség esetén intézkedik.
A BKK közölte azt is, hogy a Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest vasútállomás között a lezárás ideje alatt félóránként a Volánbusz pótlóbuszai közlekednek, elsősorban a Budapest-Veresegyház-Vác és a szobi vonalon közlekedő, nemzetközi EuroCity járatok menetrendjéhez illeszkedve.
A változásokról további részletek találhatók a www.mav.hu/nyugati oldalon.
A Nyugati pályaudvar éves szinten – a járványhelyzet időszakát leszámítva – mintegy tizennyolcmillió utast fogad. Ezért a lezárást a vakáció időszakára időzítették, hogy minél kevesebb ingázó napi rutinját érintse a karbantartás, amit nem lehetne kivitelezni a vonatforgalom folyamatos fenntartása mellett – írta közleményében a MÁV.

(TüKörkép, 2021. június)

Módosult útvonal: a Nyugati pályaudvar–Vác–Szob útvonalon
közlekednek az új KISS emeletes motorvonatok is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése