2021. június 11., péntek

„Bölcsődék, óvodák és iskolák építésével fejezzük ki tiszteletünket elődeink előtt”

Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője nyilatkozik a Dunakanyar Régió című lapnak.

*

„Bölcsődék, óvodák és iskolák építésével fejezzük ki tiszteletünket elődeink előtt”
A jövőnkre gondolunk akkor is, amikor a történelmünkről beszélünk – mondta lapunknak Tuzson Bence

A magyar kormány több mint egymilliárd forintos támogatásával valósult meg a dunakeszi Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola teljes körű felújítása és bővítése – fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője, aki néhány napja a helyszínen járt, és megtekintette az intézményt. Mint mondta, a kultúránk megőrzése szempontjából is kiemelkedő jelentősége van minden iskolafejlesztésnek, mert szerinte a jövőt építi az, aki iskolákat épít.

„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának” – Kodály Zoltán szavait idézte beszédében Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője a nemzeti összetartozás napján. A politikus úgy fogalmazott, hogy ilyenkor azokra emlékezünk, akik a mindennapok hősei voltak, és azok előtt tisztelgünk, akik ma is azok. „A kárpátaljai apa előtt, aki magyarul tanítja imádkozni gyermekét, az erdélyi fafaragó előtt, aki a székelykapura magyarul írja fel a szavait, a felvidéki szülő előtt, aki magyar iskolába viszi gyermekét, és az a délvidéki magyar ember előtt, aki március 15-én elmegy Bácskossuthfalvára, és egy virágot letesz Kossuth Lajos emlékművére” – mondta a választókerülethez tartozó Csömörön elhangzott beszédében a politikus. Szerinte ugyanis a felsoroltak azok, akik megtartották, és megtartják ezt a nemzetet. „Ugyanakkor mi is tartozunk nekik: a jövővel tartozunk” – tette hozzá a képviselő.
A nemzeti összetartozás napján, immár százegy esztendő távlatából értékeljük a történelmünket, azt vizsgáljuk, hogyan cselekedtek a nehéz időkben az elődeink, de „ugyanakkor már a jövőre gondolunk, és azt mérlegeljük, minek kell történni a következő időszakban. A magyarság ugyanis akkor fog megmaradni, ha van egy erős anyaország, van egy erős nemzet” – mondta beszédében Tuzson Bence.
Kodály Zoltánnak az ünnepi beszédben is idézett szavaira visszautalva a képviselő lapunknak nyilatkozva úgy értékelte, hogy az iskolafejlesztések, az oktatási intézmények bővítése és felújítása, modernizálása mindenképp hozzájárul a kultúránk megőrzéséhez, s mint mondta, nagyon fontos, hogy meséljünk a gyermekeinknek, elmondjuk nekik a saját történetünket. Képviselői munkámban mindig is külön figyelmet fordítottam a jövőnket megalapozó beruházásokra, ezért a választókerületem több településén jelenleg is több bölcsőde, óvoda és iskola épül, de folyamatosak a fejlesztések is – tette hozzá Tuzson Bence, aki elégedetten beszélt a dunakeszi Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskolában tett látogatásáról. Mint mondta, a 21. század igényeinek megfelelő, modern iskolában Deézsiné Teleki Ágnes igazgató vezette körbe, és az intézmény vezetője arról tájékoztatta, hogy már csak néhány apróság van, ami még befejezésre vár, de szeptemberre az iskola udvara és egy további szaktanterem is elkészül.
Ez is megerősíti azt a meggyőződésemet, hogy a jövőt építi az, aki iskolákat épít – folytatta a képviselő –, mert erős családokból lesznek az erős közösségek, erős közösségekből pedig az erős települések, erős városok, erős megyék, erős ország és erős nemzet. Képviselői munkám elsődleges célja pedig az, hogy mindezen belül legyen itt egy olyan erős választókerület, amelyben kiemelkedően jól érzik magukat az itt élő emberek. Ezért fontos hát, hogy megerősítsük a gazdaságot és ezzel párhuzamosan a saját kultúránkat is, hogy képesek legyünk a kultúra átadására, és ezért fontos az is, hogy a családokat is támogassuk – hívta fel a figyelmet Tuzson Bence.
A képviselő kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban, a járványhelyzet ellenére is számos kormányzati intézkedés szolgálta a magyar családok megerősítését: „Kiemelném az otthonfelújítási támogatást, vagy akár a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítését is, hiszen hazánk kormánya megbecsüli a nyugdíjasokat. Ennek köszönhető az is, hogy a jövő évi költségvetésben már benne van a tizenharmadik havi nyugdíj következő részletének a fedezete is” – mondta a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője.

(Dunakanyar Régió, 2021. június 11.)

Tuzson Bence Csömörön emlékezett meg Trianonról

Megújult és kibővült a dunakeszi Krisztus Király Római Katolikus Iskola épülete


     

     

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése