2021. június 1., kedd

Orlóci László kapta az év agrárembere díjat

A gödi TüKörkép című lap beszámol az Orlóci Lászlónak ítélt rangos elismerésről.

*

Orlóci László kapta az év agrárembere díjat

Kertészet kategóriában Orlóci László, a Füvészkert és a Huzella kert igazgatója nyerte el az év agrárembere díjat. A szakember 1979 óta dolgozik a kertészeti ágazatban, ami szerinte egy sokrétű és gyönyörű szakma. Mint mondja, aki ráérez ennek a szépségére, többé nem szabadulhat tőle.

Orlóci László már középiskolai tanulmányait is gyümölcstermesztő szakirányon végezte, majd 1985-ben a Kertészeti Egyetem faiskolai termesztés szakán szerzett diplomát. Már tanulmányai alatt is a tanszéken dolgozott demonstrátorként, hétvégenként kertfenntartással, metszéssel is foglalkozott. Később az ELTE Füvészkertjében főkertészi feladatok ellátására kapott megbízást, 2004 óta pedig igazgatóként vezeti az intézményt, és gondoskodik annak fejlesztéséről. Közben más szakmai feladatokat is vállalt, így szinte a teljes kertészeti ágazatot megismerte. Saját vállalkozást 1986-ban alapított, amelyben faiskolát működtet, főleg növénynemesítőként.
Orlóci László dolgozott tanárként, szakoktatóként a szakképzésben, ahol kutatótanári fokozatot szerzett, de tanított az Agrártudományi és a Kertészeti Egyetemen is. Jelenleg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Dísznövénytermesztési és Zöldfelületgazdálkodási kutatócsoportjának vezetője.
A díjazott nemrég arról beszélt, hogy kiváló kollégái segítsége és szakmai tudása által reményei szerint végre a helyére kerülhet a díszkertészeti szakma. Számos bizottsági tagsága mellett a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének létrehozója és elnöke, valamint a civil érdekképviseleti szervezet vezetőségi tagja. Több szakmai szervezetben tölt be vezető szerepet, és minden olyan egészségügyi intézményt vagy alapítványt támogat, amivel jobbá teheti mások életét.
Orlóci Lászlónak gratulálunk a rangos elismeréshez!

(TüKörkép, 2021. június)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése