2016. október 26., szerda

Slobodni Mađar so: Sajt Mađar soa nije napadnut, sadržaji nisu uklonjeni

A Vajdaság Ma című hírportál szerb nyelvű kiadásában összefoglalót tesz közzé a Szabad Magyar Szónak a nyomtatott Magyar Szó kiadójának Taggyűlési Jogokat Gyakorló Bizottsága (TJGYT) által publikált közleményre adott válaszáról.

*

Slobodni Mađar so: Sajt Mađar soa nije napadnut, sadržaji nisu uklonjeni
Tvrde da "saopštenje Upravnog odbora Mađar soa vrvi od neistina, nestručnosti i kleveta"

Slobodni Mađar so u saopštenju odbacuje "neosnovane klevete i diskreditaciju koje se nalaze" u saopštenju Mađar soa.
U saopštenju Slobodnog Mađa soa se naglašava da Mađar so onlajn nije napadnut i da niko nije uklonio nikakv sadržaj Mađar soa.
Dodaje se da saopštenje Upravnog odbora Mađar soa "vrvi od neistina, od nestručnosti i od kleveta". Ponovo se pokazalo da današnji Mađar so neprijateljem smatra svakog ko drugačije razmišlja, a ne opoziciju ili konkurenta, a ni slučajno partnera. Slobodni Mađar so je nastao upravo da bi bio protivteža ovoj politici isključivosti i podela, jer Slobodni Mađa so ima za cilj promovisanje čistog javnog života, poštenog dijaloga i sloge.
Slobodni Mađar so naglašava da Mađar so nije pretrpeo nikakav napad, niko nije uklonio ništa iz njegovog sadržaja, taj sadržaj je kontinualno dostupan na internet adresi Mađar soa u Srbiji.
Domen magyarszo.com je vlasništvo Tibora Purgera i on nikakvim ugovorom taj domen nije prepustio doo Mađar Sou, već ga je svojevoljno usmerio na server Mađar soa. Imenovane osobe ništa nisu otele. Nisu ni pipnule servere Mađar soa. Čitaoci su dovedeni u zabludu upravo saopštenjem Upravnog odbora Mađar soa. Nije se desilo nikavo hakovanje, vlasnik je svoj domen upotrebio u drugu svrhu (upravo onako kako se predlaže u saopštenju Upravnog odbora Mađar soa – dakle izgrađujući sopstvenu veb-stranicu), nakon što je o tome prethodno obavestio glavnu urednicu Mađar soa, koja je tokom deset meseci odbacila šest poziva na miran dijalog, bez optužbi i to tako što nije ni odgovorila.
Slobodni Mađar so poziva rukovodstvo Mađar soa da se suzdrži od optuživanja i klevećenja, jer su to protivzakonite radnje - stoji u saopštenju.

(Vajdaság Ma, 2016. október 26.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése