2016. október 25., kedd

UO Mađar so-a: Pravni korci zbog otuđenja sajta

A Magločistač című portál szerb nyelven ismerteti a Magyar Szó igazgató bizottságának funkcióját betöltő Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testületének (TJGYT) közleményét a lap honlapjának átvételéről, illetve a Szabad Magyar Szó megjelenéséről.

*

UO Mađar so-a: Pravni korci zbog otuđenja sajta

Upravni odbor Mađar soa saopštio je da će preduzeti pravne korake zbog „otuđenja intelektualnog proizvoda“ Mađar soa, za koji se naglašava da je „u javnoj svojini“.

U saopštenju se navodi da je Mađar so Online bio žrtva napada 23.10. ove godine, da su uklonjeni sadržaji ranije stvoreni od strane doo Mađar so i da su je na sajtu magyarszo.com koji je ranije u SAD registrovao Tibor Purger, preusmeravanjem postavljen sadržaj sa szabadmagyarszo.com.
„U registraciji Mađar soa je jednoznačno napisano da je onlajn pojavljivanje svojina doo Mađar so“ – napominje se u saopštenju UO Mađar so.
Dodaje se da je sajt koji potpisuju Tibor Purger, Peter Kokai i Zoltan Vigi „niskim hakerskim napadom otela intelektualni proizvod Mađar so“a, koji je deo javne imovine, i to ime domena i imejlove koji se završavaju sa @magyarszo.com.
„Mađar so će zbog toga učiniti pravne korake“ – dodaje se u saopštenju, gde se naglašava da je cilj „napada“ bio dovođenje u zabludu čitalaca onlajn platforme Mađar soa i korišćenje intelektualnog proizvoda i imena Mađar soa i 70-godišnje aktivnosti radi propagiranja političkih i ideoloških uverenja navedenih lica i njihovih saradnika.
UO Mađar so smatra da je „dovođenje čitalaca u zabludu preusmeravanjem sajta besprimerno podlo i nedostojno novinara, intelektualaca i ljudi duha“, koji „nema veze sa nezavisnošću i javnim karakterom”.
UO Mađar so poručuje drugoj strani da je radi nezavisnosti i javnog interesa „trebala da izgradi svoju veb stranicu, a ne da hakuje Mađar so Online“.

(Magločistač, 2016. október 25.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése