2016. december 22., csütörtök

Ada: Bilicki Zoltán szerint a község érdeke volt az együttműködés szorosabbá tétele

A Vajdaság Ma hírportál tudósítást közöl arról, hogy Bilicki Zoltán, Ada polgármestere csatlakozott a Szerb Haladó Párthoz.

*

Ada: Bilicki Zoltán szerint a község érdeke volt az együttműködés szorosabbá tétele

Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere ma délelőtti sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy belépett a Szerb Haladó Pártba (SNS), és úgy fogalmazott, elsősorban a község érdeke volt, hogy szorosabbra fűzzék az együttműködést a tartományi és a köztársasági szervekkel.

– Egy hosszabb tárgyalási folyamat után jutottam arra az elhatározásra, hogy belépek a Szerb Haladó Pártba, ugyanis úgy gondolom, azzal, hogy szorosabb együttműködést alakítunk ki a tartományi, illetve a köztársasági kormánnyal, nagyobb mértékben hozzá fogunk tudni járulni a község fejlődéséhez. Mint azt valószínűleg a polgárok tudják, a Szerb Haladó Párt és a Mi igazoljuk a bizalmat! polgári csoportosulás eddig is koalícióban volt egymással, és mivel a Szerb Haladó Párt a pillanatnyi tartományi és köztársasági kormány meghatározó politikai opciója, ezért a község érdeke az volt, hogy szorosabbá váljon ez az együttműködés – fogalmazott Bilicki Zoltán, aki elmondta, a községi képviselő-testületbeli frakciók összetételében nem várható változás.
– A mandátumok tekintetében nem várható változás, nincsenek információim arról, hogy a képviselők közül bárkinek is hasonló szándékai lennének, ugyanakkor azt is szeretném kihangsúlyozni, hogy sem a községi tanács összetételében, sem az olyan funkciók esetében, amelyekre a községi képviselő-testület nevezi ki a megbízott személyeket, nem várhatók változások – tette hozzá Bilicki Zoltán.
Mint ismeretes, Bilicki Zoltán 2008-ban a Demokrata Párt (DS) színeiben lett Ada község polgármestere és egyben az ország legfiatalabb polgármestere. 2012-ben is ugyanennek a pártnak a jelöltjeként indult a választásokon, és újabb négyéves mandátumra kapott megbízást. A 2016-os választások előtt néhány hónappal kilépett a Demokrata Pártból, majd a Mi igazoljuk a bizalmat! polgári csoportosulás listavezetőjeként indult a választásokon. A csoportosulás minden várakozást felülmúló eredményt ért el, hiszen a 29 képviselői helyből 19-et szerzett a községi képviselő-testületben, ahol a polgári csoportosulás 19 képviselője jelenleg a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség 4-4 képviselőjével közösen alkotja a hatalmi többséget.

(Vajdaság Ma, 2016. december 22.)

Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése