2016. december 30., péntek

Joó-Horti Lívia a Magyar Szóról kérdezett, Hajnal Jenő (nem) válaszolt (videó)

A Magyar Mozgalom honlapján rövid írás jelenik meg a Magyar Nemzeti Tanács előző napi üléséről.

*

Joó-Horti Lívia a Magyar Szóról kérdezett, Hajnal Jenő (nem) válaszolt (videó)

A Magyar Nemzeti Tanács december 29-i ülésén a Magyar Szó napilap 2017-es pénzügyi és működési tervéről szóló vita során Joó-Horti Lívia a Magyar Mozgalom képviselője elmondta, másfél hónapja kérte képviselői kérdésben a napilap eladott példányszámának alakulását. Nem csak, hogy nem kapott választ, de a most vitára bocsátott 47 oldalas terv egy szóval sem tér ki erre a kérdésre, így nem derül ki, igaz-e az, amiről szinte nyílt titokként beszélnek, hogy az eladott példányszám drasztikusan csökken.
Joó-Horti elmondta, hogy a jelentés a bírósági eljárásokra is kitér, ezekkel kapcsolatban pedig tudatosítani kell, hogy munkajogi perekről van szó, mert a lap embereket rúgott ki, akik nem voltak hajlandóak aláírni munkaszerződéseiket és vállalni, hogy minden nap több mint 100 kilométert utazzanak munkahelyükre és ugyanannyit vissza.
A képviselőnő megemlítette a magyarszo.com domain név ügyét is, amelyen tulajdonosa Purger Tibor döntése alapján október 23 óta a Szabad Magyar Szó olvasható. Kiemelte, a lap Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testülete egy vehemens közleményt adott ki, amely jogi lépésekről szólt, az éves tervben már csak vizsgálódás van, vagyis kijelenthető, hogy semmilyen törvénytelenség nem volt, az ami történt, tiltakozás a lap szerkesztéspolitikája ellen.
Hajnal Jenő az MNT elnöke a fentiekből kizárólag a magyarszo.com körül történtekre reagált. Elmondta, ezt nem lehet egy sima kézlegyintéssel elintézni, de ahogy fogalmazott, nem szeretne további sajtóperekbe bonyolódni, ezért nem minősíti a történteket.

(Magyar Mozgalom, 2016. december 30.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése